StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB AFSTRAFFING ZOU GEEN LEUK CADEAU ZIJN VOOR DE NIEUWE OVERNEMERS.

De interlandbreak ligt achter ons en de lang verwachte overname is gefinaliseerd. Blessures kregen wat extra tijd om te helen en onze jonge spelesgroep mocht even op adem komen van een best slopend begin waarin veel werd gegeven. Technisch directeur Miguel Torricella kwam, Max Caufriez ging. Met frisse moed en dito gedachten kunnen de speles aan hun volgende hoofdstuk beginnen en dat is geen dag te vroeg, want een interlandbreak ingaan met een zure nederlaag zoals die tegen OHL, dat laat sporen na bij de hele entourage.

De thuisnederlaag tegen OHL op de vierde speeldag is bij veel supporters hard aangekomen. De zware ontgoocheling maakte al snel plaats voor kwaadheid en frustratie. De deugddoende overwinning in Kortrijk werd plots door de fans afgedaan als een overwinning die zand in de ogen heeft gestrooid. En toch ! Ik behoor nu eenmaal niet tot de groep supporters die na een verloren wedstrijd, het beetje positief dat er zelfs in matchen die op een nederlaag zijn uitgedraaid toch aanwezig is, zonder schroom naar de prullenbak verwijzen. W-B was tegen OHL absoluut niet goed, maar het heeft in de persoon van Lucas Pirard OHL in het zadel geholpen en er waren zeker momenten (Efford die van de leiding niet op de keeper van OHL mocht afstevenen) die eventueel voor een andere afloop hadden kunnen zorgen. Gevolg was een nederlaag tegen wat voor mij nog altijd een concurrent is en die doen pijn. Nul op 9 dus die iets minder zwaar aanvoelt als we er 3 op 12 van maken, maar met vanavond de verplaatsing naar het Jan Breydelstadion en over een week de komst van Anderlecht, voelt dit (ondanks het nieuws van een overnemer) ongemakkelijk aan. Pluspunten zijn de komst van keeper Nordin Jackers en de wetenschap dat Amine Khammas ondertussen de medemaats bij naam kent. Wie zal Caufriez (geschorst, maar inmiddels ook verhuisd naar STVV) vervangen ? Zou Dries Wuytens een optie zijn ? Voor Gamboa komt deze wedstrijd nog te vroeg nadat hij in zijn thuisland Costa Rica te lang werd opgehouden omwille van de corona-maatregelen.

Tegenstander Club Brugge kende een valse start met als dieptepunt het 0-1 verlies tegen Beerschot. Het wist zich echter met verve te herstellen in Genk door er met 1-2 aan het langste eind te trekken. Een knappe en verdiende overwinning die vooral in de eerste helft gestalte kreeg waarna toch weer een mindere tweede volgde. Het lijkt daardoor dat ze het lek boven hebben en in dat opzicht kwam de interlandbreak voor Blauw-Zwart ongelegen, want wellicht hadden heel wat spelers interlandverplichtingen en dat staat dikwijls een goeie voorbereiding in de weg. Club start vanavond als torenhoog favoriet en bij W-B blijven de ambities voor deze wedstrijd vermoedelijk beperkt tot hopen op lichtpuntjes in het vooruitzicht van de volgende matchen en nakende versterking.

Vandaag is het mijn 61 ste verjaardag en op die leeftijd heeft een mens naast gezondheid niet zoveel wensen meer, maar iets meebrengen uit Brugge, zou dat een fantastisch cadeau zijn !!!

Patrick Van Wesemael.