StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een indruk.
We zijn amper 5 speeldagen ver en mijn eerste indruk is dat het een raar seizoen gaat worden. Nu geven indrukken na 5 speeldagen een wat vertekend beeld, want 2 keer winnen na mekaar en men staat bovenaan. Dubbel zoveel keer verliezen (zelfs voor de winnaar van het openingsweekend) betekent het lange rijtje van 18 ploegen mee sluiten. Tooen W-B op de eerste speeldag ging stunten in Kortrijk, hoorde ik her en der : dat Kortrijk gaat een moeilijk seizoen tegemoet, maar dat schijnt wel mee te vallen. Was de overwinning van de Waaslanders gestolen in het Guldensporenstadion, dat vind ik niet. Zat het een beetje mee die avond, natuurlijk wel. Enige zekerheidje tot nu toe in dit vreemd seizoensbegin (en dat heeft niet alleen te maken met de supportersaantallen) is de positie na 5 speeldagen van W-B, maar Moeskroen en Cercle doen met een 0 op 9 niet zoveel beter en in Mechelen hadden ze ongetwijfeld ook iets meer verwacht van hun competitiestart.

De overname van Waasland-Beveren door de Bolt Football Holdings is sinds zondagavond een feit en ik zou die mensen toch een goeie raad willen geven (Trump zorgt wel voor de vertaling) : als het de bedoeling is om de plaatsen 17 en 18 te vermijden, wacht dan niet te lang om versterking binnen te halen, want als die tweede overwinning er niet snel komt, wordt het een seizoen lang achtervolgen en degradatievoetbal is en blijft onvoorspelbaar, zelfs met spelers die daar niet thuis horen. Onderschat de ernst van de situatie dus niet en ga onmiddellijk aan de slag. Er zit bruikbaars in deze spelersgroep, maar er moet minstens evenveel bij komen als er bruikbaars aanwezig is.

* SK Beveren opent met derbywinst.
SK Beveren (dat staat voortaan voor Supporters Kring) is zijn seizoen in de tweede provinciale Oost-Vlaanderen uitstekend begonnen. Het won de derby in Kallo met 1-2 en dat na een 0-1 voorsprong halverwege. Thuisploeg Kallo kwam na rust nog langszij, maar de 3 punten werden uiteindelijk meegenomen naar de Freethiel. Volgend weekend staat er opnieuw een derby op het programma, want dan komt Vrasene naar het Stadionplein.

PVW.