StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Duiding bij de recentste transfergeruchten.
De overname van W-B door Bolt Football Holdings doet de transfermolen op de Freethiel naar een hogere versnelling schakelen, maar dit betekent niet vanzelfsprekend dat het telkens over totaal nieuwe namen gaat voor onze club. Zo is de Luxemburger Danel Sinani geen onbekende voor onze sportieve cel die hem reeds anderhalf jaar op de radar heeft staan. Sinani is ploegmakker van Laurent Jans bij de Luxemburgse nationale ploeg en speelde het voorbije seizoen bij Dudelange. Daar voetbalde hij zich in de belangstelling van Norwich City dat degradeerde uit de Premier League. Die Engelse interesse stelde Waasland-Beveren voor een dubbel probleem : geen financiële concurrentie mogelijk met Norwich City en nogal logisch dat Sinani zelf de Engelse uitdaging verkoos boven die in de Jupiler pro League. Danel Sinani tekende in juli een contract tot 2023 bij Norwich City, maar als de medische testen gisteren gunstig waren (en daar gaan we toch van uit), wordt hij voor een seizoen uitgeleend aan W-B en we nemen aan dat de Bolt Football Holdings aan die transfer een financieel duwtje hebben gegeven. Als deze transfer in orde komt zou dit een schitterende zaak zijn voor W-B, want Danel Sinani is een uitstekende nr10 die als het nodig is ook op de linkerflank uit de voeten kan. Ondanks zijn pas 23 lentes, brengt Danel een pak ervaring mee van zowel bij Dudelange als de nationale ploeg van Luxemburg en onze ervaringen met Laurent Jans hebben geleerd dat onderschatting hiervan niet aan de orde is. Sinani komt nog niet in aanmerking voor een selectie tegen Anderlecht. Ook Standard en STVV lieten eerder al hun licht schijnen op Sinani.

Nog gisteren legde de Franse verdedigende middenvelder Melvin Sitti die eveneens tot de stal van Norwich behoort, medische testen af. Ook hier gaat het, op voorwaarde van een gunstige uitslag, over een uitleenbeurt. Sitti zwierf enkele keren tussen zijn club van herkomst Sochaux en Norwich en hoopt nu in Beveren de basis te leggen voor een langer verblijf bij Norwich. Voor zijn positie als verdedigende middenvelder lopen er bij W-B wel wat jongens rond, maar de bal ligt nu in zijn kamp om te bewijzen dat hij beter is en op dat vlak bestaan de nodige twijfels. Het gebeurt echter vaker in het voetbalwereldje dat er sprake is van gekoppelde deals en die hebben wellicht zowel hun voor- als nadelen.

Begin deze week arriveerde er ook een Kameroenese rechtsachter die luistert naar de naam Serge Leuko. Met zijn 27 jaar zou ook hij over een flinke dosis ervaring moeten beschikken die Serge hoofdzakelijk opdeed in de Spaanse lagere reeksen. Afgaande op die herkomst durven we veronderstellen dat onze nieuwe sportieve baas Miguel Torrecilla de stuwende kracht is achter deze overgang, maar of Leuko in staat zal zijn de sterk spelende Jenthe Mertens uit de ploeg te spelen, dat zal mij benieuwen.

Wat ondertussen wel zeker is en reken maar dat dit een uitstekende zaak is voor onze club, is de komst van de 26-jarige Zwitser Leonardo Bertone. Alleen al die naam wekt hoge verwachtingen en stiekem hebben we het gevoel dat het niet bij verwachtingen zal blijven. Leonardo brengt een rugzak aan ervaring mee, niet in het minst op Europees vlak. Deze verdedigende middenvelder (daar gaan we weer) met Italiaanse roots, heeft naar verluidt een goeie trap in de benen en dito positiespel. Hoe mooi de adelbrieven van spelers ook ogen, slagen bij een nieuwe club hangt van meerdere zaken af.

Het moet klikken in zijn totaliteit tussen speler en club en medespelers en technische staf in het bijzonder. Als dit plaatje klopt en de speler in kwestie kan rekenen op de noodzakelijke aanpassingsperiode, is de kans reëel dat hij de kwaliteiten zal etaleren welke hem door de scouting werden toegedicht. Virusvrij. www.avg.com

PVW.