StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KUNNEN ONZE SUPPORTERS THUISREPUTATIE DOEN KANTELEN ?

Vanavond om 20.45 uur begint Waasland-Beveren aan zijn derde thuiswedstrijd van het seizoen en dat mag het doen in aanwezigheid van een kleine 1800 toeschouwers. Die moeten proberen het sportieve tij te keren, want na onze vliegende start in Kortrijk, volgde een vervelende 0 op 12 en die nul zien we graag deze avond van de tabellen verdwijnen. Vooral op de eigen vertrouwde Freethiel moet het beter. De thuismatch tegen Standard was een dubbeltje op zijn kant, want halverwege de tweede helft leek W-B met een 1-0 voorsprong op een onwaarschijnlijke 6 op 6 af te stevenen, maar in 3 minuten tijd keerden de Roches de voor hun ongunstige situatie volledig om. Ik heb zo de indruk dat dit een gevoelige tik was voor onze onervaren spelersgroep, want daarna volgde een lelijke match in Waregem en die thuis tegen OHL was niet zoveel beter. De interlandbreak gaf een fris spelend W-B in het Jan Breydelstadion te zien, maar de Waaslanders moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in de landskampioen van vorig seizoen.

In Brugge bracht Nicky Hayen met o.a. Efford, Koita en Heymans een behoorlijk offensief W-B tussen de lijnen en dat leverde een zeer degelijke eerste helft op. Het zou fijn zijn dat Hayen in een thuiswedstrijd opnieuw voor die positieve aanpak kiest, want het zorgt uiteraard voor meer offensieve drang en tegelijkertijd voor minder druk op de defensie. Dat valt niet meteen af te leiden uit de 4 tegengoals in Brugge, maar bij 2 van de 4 tegendoelpunten mocht Blauw-Zwart niet klagen over wat meeval. Het is vanavond uitkijken naar "hopelijk" het debuut van de Zwitser Leonardo Bertone. Die maakte pas donderdag kennis met de groep, maar goeie voetballers (en dat etiket heeft hij toch meegekregen) passen zich bijzonder snel aan. De transfermolen draaide deze week op volle toeren in Beveren en de verwachting is dat er nog zeker 3, maar waarschijnlijk 4 spelers de rangen zullen vervoegen de komende dagen.

Anderlecht kende alweer enkele woelige weken met deze week nog een aantal positieve corona-testen, maar ondertussen staan de Brusselaars wel op een hoopgevende zesde plaats. Vorig weekend boekte het een logische 2-0 overwinning tegen Cercle, maar veel overschot heeft het tot nu toe nooit gehad. De ploeg kent sterke momenten waarin het indruk maakt, maar die worden nog te veel afgewisseld met mindere fases. Bij anderlecht is het vooral uitkijken en opletten voor de kersverse international Doku. Die imponeert met zijn snelheid en onberekenbare dribbels en de vraag is wie en hoe men hem onschadelijk zal kunnen maken. Als dat lukt liggen er zeker mogelijkheden voor W-B, want tot nu toe scoorde het in alle 5 competitiewedstrijden.

Patrick Van Wesemael.