* Danel Sinani en Melvin Sitti worden voor een jaar gehuurd.
Zondag verzekerde Waasland-Beveren zich voor een jaar van de diensten van de Luxemburger Danel Sinani (26) en de Fransman Melvin Sitti (20). We hebben niet de bedoeling om vooraf etiketten op nieuwkommers te kleven, maar het mag duidelijk zijn dat de verwachtingen van de Luxemburger een stukje hoger liggen om de eenvoudige rede dat die reeds geruime tijd werd gevolgd door W-B, maar aanvankelijk onhaalbaar was. Beide spelers worden voor een seizoen gehuurd van de Engelse tweedeklasser Norwich City dat hen in het tussenseizoen onderdak bood. Speelklaar geraken voor komend weekend tegen Beerschot moet lukken en zal ook hard nodig zijn. Van Sinani wordt verwacht dat hij Koita het vuur aan de schenen zal leggen, voor de positie van Sitti als verdedigende middenvelder komen meerdere spelers in aanmerking, maar of ze echt moeten vrezen is een ander paar mouwen, want de indruk ontstaat dat er veel kandidaten zijn voor die plaats, maar niemand die ze verdient.

* Yellow Blue leidt eerste puntenverlies.
Voor zij die de wedstrijd hebben gezien was het wellicht een hold-up, maar YB is na een beresterke wedstrijd tegen het Vrasene van Bert Cluytens, niet verder gekomen dan een typische derbyscore (1-1). Dit puntje heeft Vrasene te danken aan een glansprestatie van zijn keeper en het vizier bij enkele spelers van de thuisploeg dat nog niet volledig scherp stond. Er was ook wat pech mee gemoeid voor YB dat tweemaal de paal trof. Het spreekwoordelijke deksel op de neus kwam er nog in de eerste helft zodat de 0-1 ruststand vloekte met de verhoudingen tussen de lijnen. Vergelijkbaar spelbeeld na rust en toen YB na een rode kaart met 10 verder moest, zag het er somber uit. Gerechtigheid geschiedde echter in de 95ste minuut toen de thuisploeg een strafschop mocht nemen die pas in de rebound tot de gelijkmaker leidde. Volgende week wacht YB een lastige verplaatsing naar titelkandidaat St.-Gillis Dendermonde.