StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Daan is Beverse hoop in bange dagen.
Door de tegenvallende resultaten van de voorbije weken, dreigen de weinige sportieve pluspunten wat onderbesneeuwd te raken en da's jammer, want ze zijn er wel. Joe Efford bv. waarover omwille van zijn club van herkomst in de Griekse tweede klasse nogal lacherig werd gedaan, maar die op korte tijd al meerdere assists en een doelpunt achter zijn naam heeft staan en dat terwijl hij niet eens alle wedstrijden speelde. Weg met de aanpassingsperiode waarover iedereen het heeft en meteen knallen, wie doet hem na ? We gaan geen wereldster maken van de Amerikaan, maar met zijn pas 23 jaar lijkt hij bij Waasland-Beveren zeker niet aan het einde van zijn sportieve mogelijkheden te zitten.
Maar ik wou het graag even hebben over onze revelatie Daan Heymans. Met zijn 5 doelpunten tot nu toe staat hij keurig mee bovenaan in de lijst van de Gouden Stier en wie ook maar in die richting had durven denken bij aanvang van het seizoen, zou ongetwijfeld voor "niet goed bij zijn hoofd" bekeken zijn. Vijf goals in zes wedstrijden op het hoogste niveau, wrijf de slapertjes maar goed uit de ogen, want dit is pure realiteit en het had zelfs nog straffer gekund, want als Hendrik van Crombrugge zaterdag slechts een beetje minder bij de les was geweest, had de teller op 6 of 7 kunnen staan. Een paar jaar geleden werd Daan toch wel met de nodige verwachtingen bij Westerlo opgehaald, maar een ongeduldige entourage lag aan de basis van een snelle uitleenbeurt aan Lommel waar hij bij mijn weten ook geen grote brokken wist te maken. En zoals zo vaak komen ontdekkingen bij toeval aan het licht, want door blessures van Milosevic en Sula gekoppeld aan een coach die wel iets zag in Heymans, vielen de puzzelstukjes vrij snel in mekaar. En waar Daan uit zijn schitterend debuut in Kortrijk met 2 goals vertrouwen tankte, volgden de meeste van zijn ploegmaats hem daarin helaas niet. Heymans is dus onze beste transfer en het bewijs dat jonge gasten een iets langere aanpassingsperiode nodig hebben en vooral niet te vlug met etiketten overplakt mogen worden met daarop opschriften als "mislukt, onvoldoende, te weinig enz.". Een vergelijkbare situatie was er bv. met Maximiliano Caufriez wiens eerste jaren niet om naar huis over te schrijven waren, maar beetje bij beetje zijn draai heeft gevonden. En daar knelt de voorbije jaren het schoentje bij Waasland-Beveren, want jonge spelers worden meteen voor de leeuwen gegooid en treffen daar collega-welpjes die eveneens nog zoekende zijn.
Daan Heymans is een type spits, misschien wel de betere versie van, Stefan Milosevic. Ze zijn niet nadrukkelijk aanwezig in een wedstrijd, maar staan vaak op de juiste plaats en ere wie ere toekomt, ik gok dat Daan meer meters maakt dan Stefan. Het sceptisisme in Beveren viert dikwijls hoogtij, want er zijn (wellicht terecht) supporters die bevestiging van Daans prestatie op langere termijn verwachten, maar laten we ons in deze barre sportieve tijden optrekken aan de bijzonder knappe prestatie van Heymans in dit seizoensbegin.

PVW.