StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB TERUG BLOK PROBEREN VORMEN OP HET KIEL.

Zweven tussen angst en een sprankeltje hoop ? Met dat gevoel kijken de supporters van Waasland-Beveren uit naar een confrontatie die in een wat verder verleden immer tot de verbeelding sprak, zowel in het Waasland als in 't Stad. Beide ploegen hebben bijzonder moeilijke jaren achter de rug, maar het ziet er naar uit dat De Mannekes hun langdurig verblijf in tweede klasse hebben gebruikt om volledig te herbronnen, daar waar W-B met hangen en wurgen en de nodige juridische bijval, de hel zoals de Proximus League door veel insiders wordt genoemd, telkens op het nippertje wist af te wenden, maar daardoor steeds weer bijzonder veel kostbare tijd verloor. Het mag duidelijk zijn en het was ook zo voorspeld, dat OHL en Beerschot op dit moment een heel stuk verder staan dan W-B omdat zij van tweede klasse optimaal gebruik hebben gemaakt dankzij buitenlandse financiële steun, een structuur neer te zetten eerste klasse waardig. Dat is niet altijd rimpeloos verlopen en ver van evident, maar het strekt beide ploegen tot eer dat de eerste tekenen er op wijzen dat zij in hun opzet zijn geslaagd.

Voorlopig rijdt Sporting Charleroi een voor zijn doen ongezien en foutloos parcours, maar wat knap van Beerschot om als promovendus te starten met een 9 op 9 die ondertussen wel is gereduceerd tot een nog altijd uitstekende 12 op 18. Het is weer plezant supporteren voor den Beerschot en ik heb zo de indruk dat de Kielse Ratten niet van plan zijn zich de kaas van het brood te laten eten door de Leeuwen uit het Waasland. Beerschot bewijst ook dat, als er maar voldoende kwaliteit in de ploeg zit, geen volledig nieuwe ploeg moet worden aangekocht in geval van promotie en dat heet vertrouwen hebben in zijn groep. Schitterende coach ook die Losada en wat geweldig toch dat zij er in geslaagd zijn een kanjer als Holzhauser voor tweede klasse te strikken en hem in eerste te behouden. Hun huidige vierde plaats in het klassement is bijna een zekerheidje voor een seizoen zonder grote zorgen en met enkele smaakmakers in de rangen belooft dat een heel prettig seizoen te worden voor de Kielse aanhang. Afgelopen weekend kwam Beerschot er niet echt aan te pas in Charleroi, maar dat is een vaststelling die meerdere ploegen dit seizoen zal overkomen. Reken maar dat De Mannekes in de voorgaande matchen voldoende vertrouwen hebben opgedaan om volwassen op deze ingecalculeerde nederlaag te reageren en uit zijn op revanche.

Met vijf opeenvolgende verliespartijen in de koffer naar 't Kiel afzakken, heeft Nicky Hayen zonder twijfel een paar slapeloze nachten bezorgd. Het is fraai dat W-B in de tot nu toe gespeelde matchen telkens de weg naar de netten vond, maar vooral de vracht tegengoals in de laatste wedstrijden is onrustwekkend. Pirard of Jackers, Caufriez of Schoonbaert, het staat achterin niet goed en dat hebben de tegenstanders blijkbaar door. Geen idee of onze coach van zijn beginconcept in Kortrijk en thuis Standard is afgestapt, maar toen stond er wel een blok waarmee de tegenstander moeite had om het te ontwrichten. Misschien toch maar terugvallen naar die speelwijze, want om het over een andere boeg te gooien ontbreekt "voorlopig" de kwaliteit. Benieuwd of Hayen al meteen beroep zal doen op zijn recente aanwinsten Bertone, Sinani en Sitti. Eerstgenoemde staat quasi vast, op de selectie van de 2 anderen geen zicht. En mocht ik voor een keertje selectieheer mogen spelen, dan zouden Mertens en Wuytens als respectievelijk rechtsachter en centraal in de defensie hun opwachting mogen maken.

Zou de ploeg van de linker-oever iets kunnen ontfutselen van die van de rechter-oever ? Voor ons klassement is dat stilaan een must, maar daar gaan ze op 't Kiel geen rekening mee houden. Zelf dus maar zorgen dat de deur met dit stormachtige weer goed op slot zit, want daarmee kan een pak onheil worden voorkomen.

Patrick Van Wesemael.