StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ALWEER EEN CONFRONTATIE TUSSEN PRIJSSCHUTTERS.

Deze namiddag om 16.15 uur ontvangt Waasland-Beveren het Genk van Thorup en vanuit dat oogpunt was Genk - Oostende van afgelopen maandagavond een bijzonder interessante partij om volgen. Genk is immers de tegenstander van deze namiddag en Oostende die van meteen na de interlandbreak. Het werd een boeiende partij waarbij de bezoekers uit Oostende een heel goeie indruk maakten. Of daaruit de conclusie mag worden getrokken dat Genk tegenviel en W-B kans maakt tegen de Limburgers ? Afgaande op het openingskwartier in Beerschot natuurlijk wel, maar vraag is hoe onze spelersgroep de mokerslag van minuut 96 op 't Kiel heeft verteerd en er zal sowieso beter gevoetbald moeten worden dan de tweede helft in Beerschot. W-B - Genk is alweer een duel met 2 spelers die wat graag de Gouden Stier blijven ambiëren, nl. onze verrassende Daan Heymans en Paul Onuachu bij Genk die elk 6 keer scoorden in 7 wedstrijden en dat is bijzonder knap.

Het was even naar adem happen voor de supporters van Waasland-Beveren afgelopen zaterdag toen Loris Brogno in de zesde van zeven minuten blessuretijd de 3-2 voorbij Jackers kopte. Verliezen doet altijd pijn, maar als dat gebeurt na een vroege 0-2 voorsprong en in het besef dat winst voor een wereld van verschil in het klassement had kunnen zorgen, is men als supporter de wanhoop nabij. De optelsommen van opeenvolgende nederlagen en karrevracht aan tegengoals, versterken die wanhoop tot het uiterste. De vraag die elke supporter kwelt luidt dan ook : wie is in staat om deze club uit dit eindeloos lijkend moeras te trekken ? Ja, er kwamen in de loop van deze week enkele nieuwe speles waarvan we overtuigd zijn dat zij de kwaliteiten bezitten om W-B naar een hoger niveau te tillen, maar raakt hun administratief dossier op tijd in orde en wat is de toestand van hun fysieke paraatheid, het zijn bezorgdheden die de druk nog niet meteen van de ketel zullen laten. Sowieso worden we straks geconfronteerd met een halve nieuwe ploeg, maar er is geen voorbereiding voorzien of oefenwedstrijden om aan automatismen te werken. Zullen we het dan houden bij het cliché dat goeie spelers zich vlugger aanpassen ? Het ziet er nu wel naar uit dat de Bolt Football Holdings serieus werk maken van het versterken van de ploeg, maar of de heropstanding al voor vandaag is, laten we toch nog maar even met de voetjes op de grond blijven.

KRc Genk liet maandag een goeie kans liggen om een ferme sprong te maken in het klassement, maar dat was mede de verdienste van Oostende dat eveneens mits winst diezelfde jump had kunnen maken. Het is dus nog even wachten voor de kersverse Genkse coach Thorup op de eerste overwinning onder zijn leiding en ik denk dat W-B hem wat graag uitstel wil verlenen tot na de interlandbreak. Wel fraai dat de Limburgers tegen een sterk KVO een half uur lang met een man minder alsnog een puntje uit de brand wisten te slepen, maar vooraf hadden zij ongetwijfeld gerekend op de volle buit. Man in vorm (sommigen noemen hem de beste spits van het land op dit moment) is de genoemde Onuachi, maar ook de 17-jarige Luka Oyen maakt als vervanger van de geschorste Theo Bongonda, een uitstekende indruk. Verder wordt het opletten voor de kwikzilvere Japanner Ito en is het benieuwd uitkijken of de man die een kleine 2 jaar geleden door een zware blessure nipt een transfer naar W-B miste (Dessers) in de basis staat.

Wie op papier de beste ploeg heeft is geweten, maar laat ons hopen dat we daar deze avondrond 18 uur geen weerspiegeling van zien op het scorebord. Zou dit een uitgelezen kans zijn om revanche te nemen op Peter Croonen die samen met o.a. een zekere Louwagie, W-B liever in tweede dan in eerste klasse zag. Ze hadden beter wat meer tijd in hun eigen club gestoken dan in de waardeloze onderzoekscommissie die oplossingen moest uitwerken mbt de vroegtijdige beëindiging van de reguliere competitie. Er werden kostbare weken verloren om uiteindelijk te landen bij de oplossing die meteen na de stopzetting door de meeste betrokkenen als logisch werd bestempeld. Het aanslepen van de werkzaamheden van deze onderzoeksgroep bracht een pak onzekerheden met zich mee waarvan W-B de kop van jut werd.

Patrick Van Wesemael.