StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Tussentijdse mercato sinds maandagavond 24 uur voorbij.
De 29-jarige Miguel Vieira, een Portugese linksvoetige centrale verdediger, is de laatste die binnen het tijdsbestek van de pas afgelopen tussentijdse mercato, de rangen van Waasland-Beveren kwam versterken. Het is uiteraard nog altijd mogelijk dat een speler die einde contract is bij zijn club wordt aangetrokken, maar daar lijkt op dit moment geen sprake van. Eerste bekommernis van sportief manager Miguel Torrecilla is om op zoek te gaan naar een goeie oplossing voor een aantal spelers die, zoals het zich nu laat aanzien, dreigen in de loop van dit seizoen nog weinig aan spelen toe te komen. Veel mogelijkheden zijn er wellicht niet, tenzij een financiële oplossing waarbij de betreffende spelers nadien vrije spelers worden, maar dat is een juridische kwestie die centen kost en daar weet men in Beveren wel raad mee. Met Serge Leuko, Danel Sinani, Melvin Sitti, Leandro Bertone, Michael Frey, George Mandjeck en Miguel Vieira, kwamen liefst 7 nieuwe spelers en dat is meer dan een halve ploeg. Om de trainingen werkbaar te houden is het dus aangewezen dat er grote schoonmaak wordt gehouden, tenzij een C-kern wordt opgestart met de bedoeling deze tijdens de wintermercato weer af te bouwen.
Maar we zouden even stilstaan bij die tussentijdse mercato die afgelopen nacht werd afgesloten.
Van de 7 Beverse nieuwkomers hebben we Serge Leuko (rechtsachter), Melvin Sitti (verdedigende middenvelder) en Miguel Vieira nog niet aan het werk gezien. Op het eerste zicht zal het voor deze jongens niet eenvoudig zijn om een basisplaats af te dwingen. De meeste kans maakt de Portugees Miguel Vieira die de concurrentie moet aangaan met Schoonbaert. Tot voor kort zou dat een makkie zijn geweest, maar in het sinds dit weekend geüpgrade Waasland-Beveren zagen we een veel betere Schoonbaert wiens ene momentje van concentratieverlies genadeloos werd afgestraft door Onuachu. Zoals Andreas Wiegel in Beerschot en thuis tegen Genk voor de dag kwam, zal Serge Leuko zijn beste beentje moeten voorzetten om hem uit de ploeg te spelen en diezelfde vaststelling geldt voor Melvin Sitti ten opzichte van George Mandjeck.
We pikken er ten slotte nog enkele andere opmerkelijke transfers uit, want met Laurent Jans en Nana Opoku Ampomah keren 2 vertrouwde Freethielgezichten terug naar de Jupiler Pro League. Jans gaat bij Standard aan de slag en van hem onthouden we recent dat hij een goed woordje deed voor W-B bij zijn landgenoot Danel Sinani. Integenstelling tot Jans die het meestal tot basisspeler schopte bij zijn vorige clubs, lukte dat niet voor Ampomah die bij de Great Old een nieuwe kans krijgt om zich op de voetbalkaart te zetten. Toch wel fijn dat we deze 2 gasten weer kunnen volgen in de JPL.
Tot slot : Berahino verhuisde van Zulte-Waregem naar Charleroi en zal dus op het einde van de maand al voor de tweede keer dit seizoen tegen W-B spelen, op voorwaarde uiteraard dat hij die dag tot de selectie van Belhocine behoort.

* Yellow Blue SKB pakt volle pot tegen Juventus Schoonaarde.
YB heeft zondag een zuinige, maar verdiende 2-1 overwinning geboekt tegen Juventus Schoonaarde. Enige minpuntje was, net zoals in de voorgaande partijen, dat er te veel kansen werden gemist en dat blijft zeker een werkpuntje voor de mannen van trainer Filip Strobbe. Misschien kan Sidy Ceesay voor de oplossing zorgen, want die zat voor het eerst dit seizoen in de kern en mocht zelfs zijn eerste minuten maken. Als de laatste overtollige kilootjes zijn afgetraind moet Sidy in staat zijn het socringsprobleem van YB SKB naar de vergeethoek te knallen.

PVW.