StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Evaluatie speeldag 9, vervolg.
Nu het door corona getroffen W-B vanaf de zijlijn moet toekijken, kunnen we lekker even kletsen over de concurrentie. Gisteren keken we vol bewondering naar ploegen die vorig jaar nog collega's waren van W-B bij de kaartclub, kelderafdeling in de JPL, maar vandaag worden geprezen om hun fraai klassement en dito voetbal. Cercle, OHL, Beerschot en Eupen kennen een droomstart en dat valt op zijn beurt samen met ploegen die liefst zo snel als mogelijk het tij willen keren.
Dat Moeskroen geen gemakkelijk seizoen tegemoet ging, was bijna even voorspelbaar als het lot van W-B, maar in Mechelen, Sint-Truiden en Waregem hadden ze zich wellicht toch een heel andere start (nu ja, we zijn toch al 9 wedstrijden ver) voorgesteld. Daarbij valt op en we weten er alles van bij W-B, dat deze ploegen meermaals een gunstige situatie alsnog uit handen geven. Kwamen KV Mechelen en Waregem dit weekend niet op voorsprong tegen Kortrijk en Antwerp ? Een overwinning kan in deze fase van de competitie nog wonderen doen, maar zolang die uitblijft zal de paniek alleen maar toenemen. Het vervelende aan deze ploegen is dat, op uitzondering van Moeskroen na, dit 3 teams zijn waarvan we denken dat zij deze tegenvallende start wel te boven zullen komen. Het zijn ploegen die een plan hebben en vrij recent werkzaamheden deden aan hun stadion, plannen die in Beveren voor de zoveelste keer in de koelkast werden gestopt. En toch ! In Waregem hangt al langer een gespannen sfeertje binnen de club en ze mogen helaas maar 2 keer op een seizoen tegen W-B spelen, want anders kwam het wel goed. Bij KV Mechelen zijn er dan weer een ander soort zorgen, maar zeker niet minder te onderschatten. Spelers en entourage mogen doen alsof de financiële malaise waarin hun voorzitter betrokken partij is, geen sportieve impact heeft, maar onbewust gaat dat toch meespelen en doorwegen, want het is nu eenmaal van belang met het oog op hun toekomst. Op het eerste zicht lijkt de nieuwe club van Caufriez op dit moment er het ergst aan toe met helaas een herkenbaar penaltygeval op het actief van Maximiliano, maar STVV heeft de voorbije jaren kennis gemaakt met woelige watertjes en het er telkens goed van afgebracht. Het verschil van deze ploegen met W-B zit hem in het feit dat deze thans in een neerwaartse spiraal vertoeven, terwijl W-B de voorbije 2 wedstrijden heel in de verte en door toedoen van de hoognodige sportieve injectie, vaag een lichtje zag branden. Het was meer dan schemeren, maar nog lang niet oogverblindend.
Tot slot : maandagavond ontsloeg Moeskroen coach Fernando Da Cruz.We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat de laatste plaats van Excelsior alleen de schuld is van de trainer.

* Beveren is een iconische figuur armer.
Via Rudy Beck vernam ik gisterenavond het overlijden van Bob Noens. Voor wie het belletje nog niet meteen gaat rinkelen, Bob was vele jaren samen met vrouw Diane de uitbater van Café De Meir in de Klapperstraat. Persoonlijk associeer ik Café De Meir met mijn beginjaren in Beveren en ik kan jullie verzekeren, dat is heel lang geleden (zeker een jaar of 45). Misschien heb ik er zelfs mijn eerste pintjes gedronken samen met mijn broer Luc en nog wat vrienden uit Bornem. Café De Meir was een begrip in die tijd en geen jeugdspeler, jeugdtrainer, bestuurslid of supporter durft met zijn hand op het hart vertellen dat hij er nooit is geweest. Een volkskroeg pur sang met een klein zaaltje er aan en reken maar, in de goeie tijd kwam je beter een paar uur op voorhand om nog binnen te kunnen, laat staan een zitplaatsje te vinden. Gezelligheid was er troef en pintjes bij de goedkoopste in de streek. En er zaten ook altijd van die bijzondere figuren waar men met open mond uren kon naar luisteren. Je mocht er maar de helft van geloven, maar ze brachten het zo goed dat een mens ging twijfelen. Mag ik er eentje noemen ? Juist ja, George Decolfmaecker was er zo een en dat zegt voldoende. Bob Noens was al jaren op de sukkel en is uiteindelijk 73 jaar geworden.

PVW.