StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Wat met de wedstrijd van komend weekend?

Zoals u ongetwijfeld al weet heeft COVID stevig huisgehouden op de Freethiel. Maar liefst 16 slachtoffers op de teller. Daarmee staan we aan kop in het klassement onder alle profclubs in België. Dat record zorgde reeds voor de afgelasting van de wedstrijd tegen KV Oostende. Zoals mijn collega (lees: Patrick) aanhaalde kwam die wedstrijd op het perfecte moment na de mentale overwinning in de wedstrijd tegen Racing Genk, en de bekerwinst tegen Sparta Petegem. Wat Patrick zich ook reeds afvroeg, van waar komen al die gevallen zo plots? Een moment van pure euforie werd geopperd. Een zeer waarschijnlijke mogelijkheid. En als dat effectief de oorzaak is, dan hebben onze spelers en leden van de technische staf zich niet bijster verstandig gedragen. Een overwinning vieren is menselijk, maar in Corona Times hebben we daar andere protocollen voor.

Maar, van waar dat hoge aantal komt is niet de enige vraag die we ons moeten stellen. Wat namelijk met de wedstrijd van komende zondag op het veld van Sporting Charleroi? Dat is tot nader order een raadsel, en dat hangt ook van vele factoren af. Allereerst wachten we op de uitslag van de nieuwe testronde binnen de kern. Tot op heden (lees: woensdagavond) is daar vanuit de club nog niet over bericht. Als daar opnieuw meer dan 7 positieve gevallen uitkomen kunnen we aanspraak maken op een nieuwe afgelasting. Die zou naar de toekomstige kalender toe niet heel gunstig zijn, maar wel noodzakelijk bij een nieuwe Corona-invasie op de Freethiel.

De kans bestaat natuurlijk ook, en laat ons dat voor de gezondheid van de spelers hopen, dat alle positief geteste spelers gezien hun huidige fitheid reeds in staat zijn om negatief te testen. Dan moet er volgens het opgelegde protocol van de Pro League gevoetbald worden. 100% eerlijk is dat misschien niet, maar gezien het drukke schema wel een begrijpelijke keuze. Dan is het nog maar de vraag op welke spelers Nicky Hayen zal kunnen rekenen, en hoe het gesteld is met hun conditie.

Voorlopig trainen alle spelers, volgens de communicatie van de club, nog steeds individueel. Dat zal conditioneel gezien niet per se nadelig zijn, maar puur tactisch en qua wedstrijdritme toch een serieuze handicap. Antwoorden zal ook ik u schuldig moeten blijven, maar ooit zal er wel weer gevoetbald moeten worden. En dan voorspel ik geen grote successen bij de eerste wedstrijd na onze persoonlijke Corona-break. Het tactische plan van Hayen bij die wedstrijd zal tegen de perfectie aan moeten leunen om een vernedering, zowel conditioneel als in de eindstand, te vermijden. Maar alvorens we ons daarover zorgen moeten maken, wachten we best nog even op de resultaten van de corona tests.

Seppe Meul.