StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MET VEEL VRAAGTEKENS EN GEMENGDE GEVOELENS TEGEN GENT.

De kogel is door de kerk : zondagavond om 20.45 uur ontvangt Waasland-Beveren een al weken zoekend AA Gent, maar laat dat nu net het soort tegenstanders zijn die met plezier vaststellen dat de kalender er voor gezorgd heeft dat W-B op het programma staat. Ploegen die snakken naar een overwinning, er is meestal maar één remedie en dat is hopen dat Waasland-Beveren er snel aankomt. Ik heb het niet opgezocht, maar sinds het verblijf van W-B in de JPL vrees ik dat het aantal behaalde punten tegen de Buffalo's op de vingers van één hand zijn te tellen. En toch ! In theorie zou het best een goed moment kunnen zijn om de mannen van Wim De Decker partij te geven, want zij ondernemen week na week verwoede pogingen om uit een behoorlijk diep dal te klauteren, maar maken kennis met een voor W-B bekend fenomeen, nl. als men in de hoek zit waar de klappen vallen, hoeft men niet op het kleinste tikkeltje meeval te rekenen.
Donderdagavond werd dat nog eens extra in de verf gezet tijdens de Europese wedstrijd tegen het Duitse Hoffenheim waarin de Buffalo's vroeg in de wedstrijd een strafschop voor de 1-0 verkwanselde, maar de tegenstander op slag van rust uit dezelfde spelfase wel scoorde. Ook afgelopen maandag speelde Gent tegen Genk absoluut geen slechte wedstrijd, maar in het slotkwartier viel de 1-2 ietwat verrassend aan de verkeerde kant en vonden de Gentenaren in de slotminuut nog een keer het doelkader op weg naar een billijke puntendeling. Het gevoel bestaat dat dit Gent zodra het een keer op een marge van 2 goals geraakt, vertrokken kan zijn voor een mooie serie, maar we moeten echt wel hopen dat die explosie nog niet voor morgenavond is. Overigens, persoonlijk gun ik "onze" Wim De Decker na zondag een paar toffe overwinningen, maar dat gevoel is totaal anders ten opzichte van Michel Louwagie die volgens mij dringend toe is aan een stevige "pan patatten".

En over vraagtekens en gemengde gevoelens gesproken, geen mens die een zinnige voorspelling kan doen over hoe onze spelersgroep de gewelddadige aanval van het coronavirus hebben verteerd. Volgens onofficiële bronnen zou nu nog slechts één speler (de naam van Efford wordt het meest genoemd) besmet zijn. Van groepstrainingen was de voorbije weken geen sprake, in het beste geval individuele trainingen, hetzij op de club, hetzij thuis. Ver van ideaal dus en de grote vraag blijft in welke mate de geïnfecteerde spelers terug over al hun fysieke mogelijkheden beschikken. De Mechelse coach Wouter Vrancken vroeg zich openlijk af in hoeverre het naar gezondheid toe verantwoord is om spelers die officieel negatief getest hebben, maar uit een quarantaine terugkeren, onmiddellijk in de strijd te gooien en aan topsport te laten doen. Veel vraagtekens dus op een slecht moment, want de hoopgevende prestaties tegen Genk en Sparta Petegem krijgen, wie zal het zeggen, mede door corona, niet het gevolg waar we met zijn allen op gehoopt hadden. Een negatieve traditie doorbreken is het doel, waarschuwen voor het gewonde dier Gent is daarentegen zeker op zijn plaats. We moeten in ieder geval proberen, ondanks de vele twijfels, onze ogen trouw te blijven en die zagen toch gedurende een uur een merkelijk beter voetballend W-B tegen Genk, het Genk dat daarna een 9 op 9 heeft neergezet. Bertone, Mandjeck, Sinani, Frey, zelfs al zijn zij nog niet op hun paasbest, door hun meerwaarde gingen ook andere jongens beter voetballen en daar moeten we ons in deze bange coronadagen aan optrekken.

Patrick Van Wesemael.