StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* EINDELIJK !!!
Nu al heeft corona, maar dat is uiteraard niet meer dan een verwaarloosbaar gegeven in vergelijking met de verschrikkelijk menselijke schade die deze pandemie heeft aangericht, de Jupiler Pro League met een vertekend klassement opgezadeld. Op dit eigenste ogenblik (zondagvoormiddag) heeft Waasland-Beveren nog maar 8 competitiewedstrijden gespeeld, terwijl er al ploegen met 11 matchen achter hun naam staan. De optimistische fans van W-B in de hoop dat die er nog zijn, zullen denken dat we in theorie 9 punten op bepaalde ploegen kunnen goed maken. De meer realistische aanhangers die zonder twijfel in de meerderheid zijn, springen een gat in de lucht wanneer het achterstallige drieluik Oostende, Charleroi en Gent, een 4 op 9 zou opleveren.

In afwachting van de Oost-Vlaamse derby die er wat mij betreft niet snel genoeg kan aankomen, heb ik met de nodige intresse de reeds gespeelde partijen van speeldag 11 gevolgd en ben ik tot de slotsom gekomen dat cijfers iets, maar zeker niet alles zeggen. Genk dat volgens sommige insiders op dit moment misschien wel de beste ploeg "zou" zijn, blikte Eupen met 4-0 in, maar dat had enkel te maken met optimale efficiëntie, want voetballend was Eupen minstens de evenknie. En ook in Gent kwamen de limburgers al goed weg, om maar te zeggen dat bij veel zogenaamde kenners een mooi klassement, de manier doet vergeten waarop het werd behaald. Beerschot en OHL blijven verrassen, of net niet, want hun klassement en het spektakelgehalte van hun wedstrijden kan geen toeval meer zijn na 11 gespeelde matchen. Het wordt week na week duidelijker waarom de bazen van de JPL er alles aan gedaan hebben om deze ploegen zo lang als mogelijk te weren. Geen idee hoeveel coronabesmettingen er bij KV Mechelen zijn geweest, maar daar was gisteren in Jan Breydel weinig van te merken. Ja, Club had een Europese match in de benen, maar het weerwerk dat KV bood en vooral de wijze waarop, doet bij mij de vrees ontstaan dat de Kakkers niet lang meer in onze buurt zullen vertoeven. En wat de Brugse believers van de Bene League betreft, ik betwijfel of ploegen als Groningen, Vitesse of Heerenveen tot meer in staat zijn dan wat een nog gehavend Mechelen liet zien. En ook de 3-0 van Charleroi tegen Cercle was geen goeie weergave van de verhoudingen tussen de lijnen. Ook hier was in de tweede helft efficiëntie troef en dat is natuurlijk een kwaliteit, maar of het er een is om als supporter fier op te zijn, ik heb er zo mijn bedenkingen bij.

En nu maar hopen dat W-B een competitief elftal aan de aftrap kan brengen tegen de Buffalo's deze avond, want we mogen stilaan niet meer tevreden zijn met enkel een goeie wedstrijd. Ik denk dat Gent inzet op snel scoren om zichzelf na de drukke voorbije weken in een zetel te nestelen daarna en hoopt dat W-B fysiek niet in staat is een achtervolging zoals tegen Genk, tot een goed einde te brengen. W-B doet er dus goed aan tijdig op te staan en de wedstrijd proberen zelf in handen te nemen zoals tegen datzelfde Genk, want op voorsprong komen tegen de mannn van Wim De Decker zou wel eens een cruciale factor kunnen zijn. Klasse loopt er genoeg rond bij Gent, maar het vertrouwen heeft de voorbije weken zeker een deuk gekregen. Compleet onvoorspelbaar deze match en dat maakt een mens/supporter behoorlijk nerveus.

PVW.