Zaten we daar nu een kleine maand op te wachten ? Dat is de vraag die ik mij stelde na ongeveer een half uur dramatisch voetballen en een 0-4 achterstand tegen een zwaar gehavend KAA Gent. De eerste helft die Waasland-Beveren (niet) speelde, moet zowat het slechtste zijn geweest dat deze club in tijden liet zien en dat wil al iets zeggen. Kwam daarbij nog eens dat we aanvankelijk met een afgekeurde goal (waarschijnlijk terecht) en een cadeaustrafschop die in eerste instantie werd gestopt door Jackers nog bijna ontsnapten aan een logische achterstand, maar de manier waarop onze defensie reageerde op die door Jackers gepareerde elfmeter, getuigde van weinig intelligentie.

Deze eerste helft was dermate zwak dat "corona" mijn eerste reactie was, maar afgaande op onze verdienstelijke tweede helft, moet ik die mening bijstellen.
Ja, Gent zal wel bewust de voet van het gaspedaal hebben gehaald in de wetenschap dat ze komende donderdag alweer Europees aan de bak moeten, maar het siert de jongens die na rust op het veld stonden dat zij bleven zoeken naar een onmogelijk resultaat. Vreemd natuurlijk, want plots ging het balletje net zoals tegen Genk wel goed rond, werd er zowaar gevaar gecreëerd en hing de 2-4 en wie weet dan meer, toch een tijdje in de lucht. Corona was het dus niet helemaal de eerste helft, maar laat ik het houden bij een gebrek aan 2 weken niet samen te hebben getraind. Los zand in die eerste helft en wie zal het zeggen, misschien toch ook wat schrik om niet te snel op de adem te trappen. De 1-4 van Sinani was geen eerredder, maar wel verdienstelijk van een man die op de 10 op termijn een vaste waarde kan/moet worden, maar begrijpelijk is het menselijk bijzonder moeilijk om je topscoorder te slachtofferen. En toegegeven, achteraf bekeken is het altijd makkelijk praten, maar Efford kende een dijk van een invalsbeurt. Slotsom, het was een eerste helft om wanhopig van te worden, maar aan de tweede ga ik mij optrekken om volgende week in Eupen een goeie beurt te verwachten van onze ploeg. Als tegen die tijd Mandjeck zijn opwachting weer maakt geloof ik daar zeker in en dat mag inderdaad vreemd klinken na een 1-4 pandoering, maar als supporter voel ik dit nu eenmaal zo aan. Lees hierna het wedstrijdverslag afkomstig van de officiële website van de Waasland-Beveren.

ZWAKKE EERSTE HELFT DOET GEEL-BLAUW DE DAS OM
Onze Leeuwen hebben vandaag verloren van AA Gent. Het werd 1-4 op de Freethiel.
In de eerste helft scoorden Dorsch en Yaremchuk voor de bezoekers. Yaremchuk lukte zelfs een hattrick in amper vijftien minuten. In de tweede helft kon Sinani tegenscoren.

Gent nam vanaf de start van de wedstrijd het initiatief, Beveren werd ongewild achteruit gedrukt. Na tien minuten kreeg Niangbo een eerste mogelijkheid maar zijn schot was te zwak om Jackers in verlegenheid te brengen. Op het kwartier kreeg hij opnieuw een mogelijkheid. Zijn deviatie vloog in het zijnet. Enkele minuten later scoorden de Buffalo's, al ging er handspel van Niangbo aan vooraf. Na het raadplegen van de beelden keurde ref Lambrechts het doelpunt terecht af. Het laatste kwartier van de eerste helft ging het licht helemaal uit bij de thuisploeg. Eerst wees de ref naar de stip na een vermeende fout van Andreas Wiegel. Nordin Jackers pakte de penalty, Dorsch kon echter in de rebound scoren. Amper twee minuten later stond het meteen 0-2 toen de doorgebroken Yaremchuk de bal met een harde schuiver voorbij Jackers trapte. Het leed was nog niet geleden, want Yaremchuk kon voor de rust nog twee keer scoren en dus een hattrick maken. 0-4 ruststand.

Het was bij de rust tijd om grondig te bezinnen. De coach wisselde twee Wase pionnen. Gamboa en Efford kwamen tussen de lijnen ten nadele van Albanese en Heymans. Meteen kreeg Frey een dot van een kans. Zijn doelpoging vloog in het zijnet. Vijf minuten in de tweede helft zette Efford zich goed door op links. De bal belandde voor de voeten van Sinani. De kwieke Luxemburger twijfelde niet en scoorde zijn eerste treffer in geel-blauw shirt. Onze Leeuwen bleven op zoek gaan naar een nieuw doelpunt. Bertone was er dichtbij, maar Bolat haalde zijn schot met een knappe reflex uit de bovenhoek. Sinani, één van de weinige lichtpunten deze avond, testte opnieuw de vuisten van de bezoekende doelman. Verder kwamen onze Leeuwen helaas niet meer.

Na een zwakke eerste periode kon Waasland-Beveren in de tweede helft dan toch zijn voet plaatsen naast de Buffalo's. Volgende week zaterdag trekken we richting Oostkantons voor de wedstrijd tegen KAS Eupen. Eupen verloor vrijdagavond met 4-0 op het veld van KRC Genk. Het was voor de Duitstaligen nog maar de derde verliespartij in tien wedstrijden.