StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Investeringsgroep wil langer doorgaan met Daan Heymans.
De Bolt Football Holdings zijn gecharmeerd door de manier waarop Daan Heymans zich de eerste maanden van dit seizoen in de kijker heeft gespeeld. Het wil de jonge beloftevolle aanvaller van Waasland-Beveren langer aan zich binden en laat een verbeterd voorstel uitwerken. Dit lijkt mij een mooi en respectvol en niet meteen te verwachten gebaar van de Amerikanen. Het druist waarschijnlijk in tegen het vooraf gecreëerd beeld dat de Bolt Football Holdings hoofdzakelijk oog zouden hebben voor zelf aangeleverde spelers. Ondertussen lopen de meningen over Daan, weliswaar niet extreem, lichtjes uit mekaar. Er is een strekking die van mening is dat men, in wedstrijden waarin Heymans niet tot scoren komt, men als ploeg niet zoveel aan hem heeft. Sommigen zien zelfs op de positie van Heymans iemand als Danel Sinani meer rendement halen.
Nu mogen we op dat vlak niet mopperen natuurlijk, want 6 goals in 9 wedstrijden bij de voorlaatste in het klassement en een groot aandeel in de enige driepunter tot nu toe in Kortrijk, wie doet beter ?
Er zijn echter ook supporters die menen dat Daan op de korte ruimte er prima in slaagt op intelligente wijze het spel te verleggen. Kortom en dat is een goeie zaak, uiteenlopende opinies, maar in hoofdzaak wel met een positieve teneur over een speler waarvan bij het begin van dit seizoen niemand geloofde dat hij vroeg in het seizoen tot de huidige statistieken in staat zou zijn en dat is zijn, maar ook wel de verdienste van Nicky Hayen.

* Als Louwagie er zulke vergelijkingen op nahoudt, dan snap ik het klassement van Gent.
Net voor de Gentse delegatie onder leiding van Michel Louwagie woensdag op het vliegtuig stapte met bestemming Rode Ster Belgrado, gaf de manager van de Buffalo's nog een interview voor Sporza Radio en daarin kon de man het niet nalaten om nog even na te trappen naar de voetbalwereld en ik veronderstel W-B in het bijzonder. Hij kwam graag nog even terug op de 1-4 winst van zijn ploeg in Beveren en daar kan ik best inkomen natuurlijk, want winnen was er dit seizoen nog niet zo vaak bij voor Gent. Louwagie vond dat zijn ploeg in Beveren orde op zaken had gesteld en verwees graag naar de laatste wedstrijd van vorig seizoen die omwille van corona niet kon doorgaan. Gent zat op dat moment in een dal, W-B in datzelfde dal, maar nog dieper. In onze procedurestrijd om het behoud te verzekeren, is uiteraard geschermd met het argument dat Waasland-Beveren niet bij voorbaat kansloos was geweest tegen de mannen van op dat moment nog Jess Thorup. Blijkbaar zit dat de Gentse manager nog hoog, want anders zou hij er niet op terugkomen. Hij durfde het zelf aan om te zeggen dat Gent dit seizoen al veel tegenslag heeft gehad, daarmee vermoedelijk verwijzend naar het huidige klassement van de Buffalo's. Tiens, noemen ze in Gent foute keuzes maken ook tegenslag ? Als dat zo zit is er toch geen ploeg in eerste klasse die al zoveel pech heeft gehad als W-B zeker, want daar zijn al veel verkeerde beslissingen genomen.

PVW.