StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

Het is een speciale dag vandaag, want voor veel mensen is vrijdag de dertiende een dag om extra goed uit de doppen te kijken. Ook voor de website van de Freethielvrienden Bornem is het een bijzondere dag, want vandaag hebben we de eer en het genoegen een fantastisch jubileum te mogen vieren en dat kunnen we doen met grote dank aan niemand minder dan Geert De Veese, voor mij zal hij altijd Mister SK Beveren blijven. Ik weet dat Geert bij onze dagelijkse websitebezoekers hoort en misschien denkt hij wel bij het lezen van deze tekst, oei, wat krijgen we nu ? Onze alerte webmaster Iris heeft immers ontdekt dat we uitgerekend op vrijdag de dertiende toe zijn aan de 100ste "Memorabele Wedstrijd" van KSK Beveren. Wat een ongelooflijk knappe reeks is dat Geert !!!
Een reeks die ons hart in deze sportief jaar na jaar zware tijden bij het lezen van de wedstrijdverslagen en commentaren, telkens weer een versnelling hoger laat schakelen, zelfs bij verloren matchen, want die werden in deze serie niet ontzien en boden vaak een grotere spektakelwaarde dan gewonnen wedstrijden van nu. Geert begon deze reeks die overigens nog niet is afgesloten, met een wedstrijd van 17 november 1990. Het was een loepzuivere Wase derby op Puyenbeke tussen SK Sint-Niklaas en KSK Beveren met toen Edwin Van Ankeren en Peter Van Vossen in een hoofdrol. Nummer 100 (de volgorde is nooit van belang geweest) is een Europese wedstrijd van 17 september 1986 en het bezoek aan de Freethiel van de Noorse amateurclub Valerengen. Deze 2 wedstrijden, maar ook de 98 andere pareltjes, zijn dag en nacht opnieuw te beleven op de website van de Freethielvrienden Bornem in de rubriek "Memorabele Wedstrijde KSK Beveren". Ik hou er aan om Geert vanharte te bedanken voor deze hartverwarmende rubriek waarin hij zonder twijfel onwaarschijnlijk veel tijd heeft gestoken. De Freethielvrienden Bornem zijn fier een kanjer van een supporter met minstens evenveel positief menselijke kwaliteiten, in haar midden te hebben. Dankjewel vriend voor zoveel stille inzet.

PVW.

* Memorabele wedstrijden KSK Beveren.
Ofschoon KSK Beveren ook veel plezier heeft gehad aan David Fairclough in de vaderlandse competitie, was de roodharige aanvaller vooral belangrijk voor geelblauw in de Europacup. We keren terug naar het seizoen 1986-'87 en Beveren mocht aantreden in de toenmalige UEFA-beker. In de 1/32 finales moest geelblauw het opnemen tegen het Noorse Valerengen en op het eerste gezicht leek dit wel een hapklare brok maar de Noorse amateurs ontpopten zich in de heenwedstrijd op de Freethiel als een bijzonder stugge tegenstander.
(klik hier)

GDV.