StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Thuis tegen de Vereniging. Winnen is het enige dat telt.

Komende zaterdag wacht Waasland-Beveren alweer een uiterst belangrijke wedstrijd thuis tegen de Vereniging, beter bekend als Cercle Brugge. Na tien gespeelde wedstrijden telt W-B vijf punten. Slechts vijf punten, en dat is simpelweg onvoldoende om zowel supporters als zichzelf te overtuigen van hun kunnen. Er moeten punten gepakt worden. Dringend. Met bezoek uit Brugge wordt dat daarom nog geen sinecure. De Vereniging doet het behoorlijk dit seizoen. Maar voor de neutrale fan misschien nog wel belangrijker dan punten gewin, ze spelen attractief en aangenaam voetbal. Een lust voor het oog, en een last voor iedere verdediging. Er loopt daar behoorlijk wat talent rond. Spits Ike Ugbo is er momenteel clubtopschutter met 5 doelpunten uit 9 gespeelde wedstrijden. Dat is knap, zonder meer. Maar de doelpunten komen spreekwoordelijk, in het voetbal is dat uiteraard verboden, niet enkel van zijn hand. Ook Musaba en Mbenza weten het doel staan. Uitkijken dus voor de Cercel.

De wedstrijd van komend weekend brengt mij trouwens terug naar onze situatie van vorig seizoen. Toen in een latere fase van de competitie stond Waasland-Beveren ook een belangrijk duel tegen Cercle Brugge te wachten. Toen ging het over een kloof slaan met de laatste in de stand, of ze gedicht zien worden. Nu liggen de kaarten anders. We zitten in een vroeger stadium van de competitie, en Cercle heeft de schaapjes voorlopig aardig op het droge gekregen na 12 speeldagen. Je weet nooit in het voetbal maar niets zegt dat zij het moeilijk zullen krijgen dit seizoen.

En toch hecht ik minstens evenveel belang aan dit duel als dat van vorig jaar. Met 5 punten uit 10 wedstrijden kan je niet spreken van een goede start. Het enige lichtpunt in deze barre tijden is dan weer wel dat Excelsior Moeskroen momenteel nog minder punten wist te sprokkelen uit 9 wedstrijden. Met 3 punten en geen enkele overwinning staan zij er nog slechter voor. Het is dus de hoogste tijd om afstand te nemen van het nog zwakkere broertje in de competitie.

Weet goed dat er dit jaar Play-Downs zijn voor de voorlaatste in de stand. En hoewel we vlot wonnen van RWDM, zie ik niet in waarom pakweg Union of Westerlo het niet van W-B zouden kunnen halen. Waasland-Beveren heeft dus punten en overwinningen nodig. Eerst en vooral om erin te slagen Moeskroen op afstand te zetten. Daarnaast ook om de aansluiting te vinden met de grootste concurrenten om plek 16 zoals daar zijn STVV, KV Mechelen en Zulte Waregem. Corona is al lang geen excuus meer voor de mindere resultaten. Al die andere excuses die de voorgrond haalden zijn puur ontstaan door eigen toedoen en foute keuzes. Geen gegronde excuses meer over dus. Het is voor echt nu.

Seppe Meul.