StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Raar gevoel bij huidig klassement raakt niet doorgespoeld.
Waasland-Beveren staat na 10 speeldagen met een beschamende 5 op 30, maar als bij wonder is er nog een ploeg die in de praktijk slechter doet, nl. Moeskroen, want in theorie kunnen de Henegouwers nog over W-B springen aangezien zij slechts 9 keer in actie kwamen tot nu toe. Met nog 24 wedstrijden te gaan en dus 72 punten te verdienen, zou het absurd zijn nu reeds de handdoek te werpen, maar als ik mijn gevoel mag volgen is de sportieve toestand van W-B nu al bijzonder zorgwekkend. Deze en voorgaande spelersgroepen die op de Freethiel woonden, zijn het winnen gewoon verleerd en hebben het de vervangwaarde van een draw gegeven. In Eupen was een overwinning, weliswaar niet verdiend geweest, maar wel zeer nabij en zoals Seppe het vorige week in zijn "Kleppe van Seppe" perfect weergaf, zelfs de nieuwkomers hebben die slechte gewoonte van "niet verliezen is oké" snel overgenomen. En ondanks het feit dat er met spelers als Mandjeck, Sinani, Frey, en Bertone ontegensprekelijk kwaliteit is toegevoegd, kunnen we er niet omheen dat de spelersgroep de voorbije jaren werd afgeroomd tot een flauw afgietsel dat niet eens meer in aanmerking komt voor de benaming consommé met als enige winnaars de aandeelhouders en als grote verliezers de supporters. Deze overname is een goeie zaak voor de club, maar had maanden eerder moeten gebeuren zodat we met een deftige ploeg aan het seizoen konden beginnen. Het is misschien overdreven om te stellen dat die aandeelhouders in het belang van de eigen portemonnee te lang het been stijf hebben gehouden, maar er is in ieder geval bijzonder veel kostbare tijd verloren. Het nadeel is dat zo vroeg op het seizoen het mes alweer op de door teelt gekenmerkte kelen van de supporters staan, maar het voordeel is dan weer dat we er van uitgaan dat de Bolt Football Holdings in geval van een degradatie, wellicht aan zet blijven na het houden van de grote schoonmaak, want we kunnen ons niet inbeelden dat zij hun investering zo maar laten schieten na een degradatie. Misschien denken sommige lezers wel, dit is puur paniekvoetbal, maar zelf hou ik het liever bij een koude douche voor iedereen die mee bepalend kan zijn voor het resultaat van de komende weken. Natuurlijk kunnen we nog een forse sprong maken in het klassement wanneer er een paar keer op korte tijd wordt gewonnen wat ik uit de grond van mijn hart hoop, maar er is echt geen tijd meer te verliezen, tenzij de overnemers straks bij de volgende transferwindow de portefeuille nog eens boven halen. Inmiddels is Sinterklaas zijn paard stilaan aan het zadelen en dateert de laatste en tevens enige driepunter van 9 augustus. Lieve Sint, als het kan voor mij een doosje pepmiddelen.

* Behoorlijke voetbaldrukte afgelopen week.
Verging het de voorbije weken de Belgische ploegen in de CL en EL niet zo best, De Rode Duivels trekken zich daar niks van aan en denderen maar verder. De nummer 1 van de wereldranglijst plaatste zich ietwat stroef, maar dik verdiend, voor de final 4 van de Nations League en als Klein-Brabanders mogen we toch een beetje fier zijn dat de bijdrage daarin van onze dorpsgenoot Romelu Lukaku mag gezien worden. Op het niveau clubvoetbal deed W-B er alles aan om de opgelopen conditionele achterstand goed te maken met 2 vriendschappelijke potjes. Maandag werd met 4-0 gewonnen van RWDM, woensdag werd in het oefencomplex van OHL met 3-2 verloren van de thuisploeg. Opvallend daarbij was dat het eerste doelpunt uit deze wedstrijd werd gemaakt door Jonathan Faucher. Wie, zie ik nu door jullie gedachten flitsen. Juist ja, Jonathan Faucher ! Die werd een kleine 3 maanden geleden gehaald met de bedoeling het scorend vermogen niet alleen aan Daan Heymans over te laten en dus zal de opdracht wel geweest zijn, hij moet onmiddellijk inzetbaar zijn. Als enige excuus heb ik tot nu toe gehoord dat Hayen hem conditioneel nog niet in orde vond, maar dan luidt de vraag, als we geen echte spitsen hadden op dat moment, waarom dan iemand aantrekken die pas meer dan 2 maand later voor het eerst "vriendschappelijk" kan aantreden. Een zoveelste voorbeeld van roekeloos transferbeleid en een goedkoop prijskaartje ?

Nog deze week viel het mij op tijdens het volgen van Westerlo - Deinze op woensdag, dat er in deze match 3 gewezen Freethielboys hun opwachting maakten. Siebe Blondelle vertrok op de bank, maar mocht invallen omdat De Witte bij Deinze geblesseerd uitviel. Nog bij Deinze een zekere Niels De Schutter en ook die kende een passage op de Freethiel nadat hij door W-B bij Oostende werd opgevist. Tot slot was er bij thuisploeg Westerlo op de bank Bob Peeters (maar dat is logisch voor een trainer), maar tussen de lijnen Tuur Dierckx. Tuur deed zijn stinkende best en liep de ziel uit zijn lijf, maar een doelpuntje zat er niet in. Met alle respect voor 1B, maar ik maakte mij de bedenking tijdens deze match, zit daar niet het probleem van W-B al vele jaren, nl. het koopt te veel spelers voor wie het niveau JPL te hoog gegrepen is en die het een reeks lager zelfs lastig zouden hebben. Men doet dit in de hoop dat er op termijn wel eens iemand zal doorbreken, maar men heeft te veel in de toekomst geleefd op dat vlak, terwijl een bescheiden club als W-B zich aanvankelijk moet richten op het heden.

PVW.