StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB SORRY CERCLE, MAAR ONZE NOOD IS HOOG.

De voorbije dagen is hier in overvloed het belang van de wedstrijd tegen Cercle Brugge onderstreept. Vanavond is het zover en moet het er op zijn. Er bestaan boeken vol met excuses waarom het alweer niet is gelukt een driepunter op te tekenen, maar die naslagwerken zitten stuk voor stuk netjes opgeborgen in de boekenkast. Er is maar een weg om uit onze benauwde situatie te geraken en dat is die naar boven en al zullen er hindernissen opduiken waarvoor enige behandigheid nodig is om deze te omzeilen, we mogen met niks minder tevreden zijn dan 3 punten omstreeks 20.30 uur.

We hebben de voorbije weken de loftrompet boven gehaald voor Cercle waarbij zeker een voorname rol was weggelegd voor coach Paul Clement, maar wees gerust, in zijn spelersgroep lopen wel wat jongens rond die kunnen ballen. De meeste van hen zaten er ook vroig seizoen al en dat is een niet te onderschatten voordeel, want beginnen bouwen vanuit de kelder of verder doen vanop schouderhoogte, het scheelt een pak tijdswinst. Hoe aantrekkelijk deze inleiding voor Cerlce ook is, toch 2 bedenkingen. Vorige speeldag verloor het thuis van Zulte-Waregem en daarmee bewees het zichzelf en ook W-B geen goeie dienst, maar ook op speeldag 11 trok het met 3-0 aan het kortste eind in Standard. Hun huidige tiende plaats in de rangschikking is knap, maar had zelfs nog iets beter gekund.

Benieuwd of Nicky Hayen de afgelopen interlandbreak dichterbij een basiself is gekomen. Zou hij Faucher die tegen OHL voor het eerst aan de aftrap kwam woensdag en ook meteen scoorde, als geheim wapen in de strijd durven gooien ? Knelt het schoentje daar wel is natuurlijk de vraag, want met Frey, Efford en Heymans zitten we in aanvallend opzicht niet zo slecht. En ja, tot nu toe scoren we in elke van de 10 begonnen wedstrijden en dat is heel mooi, maar misschien moeten we eens werk maken van niet laten tegenscoren, want dat lukt niet. Er was in de loop van de week wat verwarring over een schorsing van Vukotic, maar die mag blijkbaar wel spelen. Straf toch dat met een rots in de branding zoals Aleksandar, W-B toch de meest gepasseerde defensie van de JPL heeft. Een ding staat vast, wat ook het resultaat is van deze avond, plaats 16 ligt niet rechtstreeks in het bereik, maar als het slecht uitpakt na deze speeldag wel de rode lantaarn. Ik ga eens zot doen op mijn pronoweb en 3-1 zetten !

Patrick Van Wesemael.