StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WORDT DIT DE LAATSTE KANS VOOR NICKY HAYEN ?

Deze namiddag (en dat is toch heel ongewoon voor een dinsdag) ontvangt Waasland-Beveren om 17 uur KV Oostende en dit betreft een uitgestelde wedstrijd van de negende speeldag. Men hoeft geen insider te zijn om te beseffen dat een nieuwe nederlaag (het zou 5 op 36 betekenen) haast zeker het einde van een wel heel kort hoofdstuk Nicky Hayen op de Freethiel zal zijn, maar het verleden heeft bewezen dat er in de maanden oktober en november niet alleen joggers met messen op zak rond lopen, ook onze bestuurslui durven in die periode wel eens de kapblok boven halen.

Wat op speeldag 1 in Kortrijk een logisch onderdeel van het voetbalspelletje leek, een keer winnen, lijkt dat een paar maanden en 10 speeldagen verder al lang niet meer. Tussen de wedstrijden na de gewonnen match in Kortrijk zat enkele keren een flink pak slaag (club Brugge, Anderlecht, Zulte-Waregem en Gent), maar we lieten ook een drietal keer een wenkende overwinning uit handen glippen (thuis tegen Standard, in Beerschot en Eupen). Een rammeling krijgen is altijd mogelijk en kan leerzaam zijn als er lessen uit getrokken worden, maar dat gebeurt helaas niet. Voetballend is het (laat ons hopen voorlopig) onvoldoende en onze defensie is zo lek als een zeef tot wanhoop van Nordin Jackers durf ik veronderstellen. Vraag mij niet hoe het tij kan worden gekeerd, maar dat met het huidige spelersmateriaal beter mogelijk is, dat denk ik dan weer wel. Het kan haast niet anders of vanavond moet het de laatste kans zijn voor Nicky Hayen om zijn vel te redden en dan is de komst van het huidige Oostende geen cadeau. Wat heeft die ploeg een metamorfose ondergaan ! En dat overnames ook heel positief kunnen uitdraaien bewijst de kustploeg. Zij maakte ongeveer tegelijkertijd met W-B een vergelijkbare overnamesituatie mee, met als grootste verschil dat in Oostende de overnemers door het bestuur met open armen werden ontvangen, terwijl in Beveren, in het belang van de aandeelhouders, het onderste uit de kan werd gehaald tijdens de onderhandelingen met als kwalijk gevolg zeer kostbaar tijdverlies. Het beste bewijs daarvan is dat onze club al vele jaren een positieve balans kan voorleggen, maar de supporters een aantrekkelijke ploeg voorschotelen die het waard is om weer de weg naar de Freethiel te vinden, vergeet het ! Tegen Oostende mist Waasland-Beveren zijn rots in de branding Vukotic en het wordt benieuwd uitkijken naar zijn vervanger. Aleksandar lijkt inderdaad onmisbaar en werkt met het hoofd per match een karrevracht aan voorzetten weg, maar opbouwend loopt het zo vaak mis en als de poppetjes om welke rede ook een keer aan het dansen gaan, staat hij op de eerste rij om het vuur aan te wakkeren, terwijl men van een waardige kapitein het omgekeerde zou verwachten.

In Oostende beleven de supporters momenteel datgene waarvan onze fans alleen maar kunnen dromen. Het is er dolle pret en de meeste ploegen vinden Oostende nog interessant om er een groepswandeling op het strand te maken, maar een bezoek aan de Versluys-Arena, dat liever niet. Coach Blessin heeft van KVO een vechtersploegje gemaakt in de positieve zin van het woord en daarvoor hoeven absoluut geen ronkende namen op het verlanglijstje. Zo bestaat het centraal duo uit 2 tieners van 19 jaar (Theate uit de beloftenploeg van Standard en Tanghe afkomstig uit de eigen jeugdopleiding). Voeg daarbij het ook al eigen product en belofteninternational Jelle Bataille en het mag duidelijk zijn dat succes "gelukkig" niet enkel een kwestie van centen is, maar ook van kennis, opleiding en de juiste man op de juiste plaats wat met Blessin zeker het geval is. Er staat een ploeg op het veld en zo gaan tot vorig seizoen gewone voetballers zoals bv. Sakala en Vandendriesch plots hun niveau een heel stuk optrekken. Ik schat dit Oostende nog net iets hoger in dan Cercle, maar of dat automatisch tot een volgende nederlaag zal leiden, niet per se ! Vorig seizoen (maar dan heb ik het uiteraard over een onvergelijkbaar KVO) pakte W-B zijn eerste overwinning van het seizoen tegen Oostende. Die is nu reeds binnen, maar een eerste thuisoverwinning kan nog worden aangevinkt. Het hoeft niet mooi te zijn deze namiddag, als het maar efficiënt is zoals Cercle afgelopen zaterdag.

Patrick Van Wesemael.