StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Wat is er aan de hand met Jenthe Mertens?

Waasland-Beveren won dinsdag het inhaalduel van KV Oostende. Met een 2-0 overwinning zette het een belangrijke stap in het terugvinden van het vertrouwen van de supporters. En ook het vel van T1 Nicky Hayen werd hierdoor, voorlopig althans, gered. Wie voorzien is van een arendsoog, hoewel het vrij opvallend is, heeft reeds opgemerkt dat Jenthe Mertens al een aantal weken ontbreekt in de basis, soms zelfs in de wedstrijdselectie. Op speeldag vijf in Jan Breydel werkte hij zijn laatste volledige wedstrijd af.

Nochtans was Mertens één van de laatste die ik zou slachtofferen na de mindere resultaten van de voorbije weken. De nieuwkomer die uit de voeten kan op de hele rechterflank had mijn vertrouwen gewonnen in zijn eerste vijf wedstrijden. Met Jenthe Mertens staat er namelijk een verdediger op het veld aan wie je altijd de bal kwijt kan. Ook is hij in staat een mannetje voorbij te gaan, en heeft hij nog eens een voorzet in de benen ook. Niet iemand die je dus zomaar uit de basis haalt. Natuurlijk kwam Andreas Wiegel een aantal weken geleden terug uit blessure. Niet dat dat voor enorme luxeproblemen zorgt, het heeft Nicky Hayen toch aan het denken gezet. Uiteindelijk trok Wiegel in die strijd aan het langste eind. Toegegeven, Wiegel is een degelijke rechtsachter, ook hij kan namelijk wel een voorzet trappen en ook zijn dribbelvaardigheid behoort tot de betere van de ploeg. Toch is zijn verdedigend werk toch vaak te bruusk en daarom makkelijk te omspelen door de tegenstrever. Wat wil ik nu eigenlijk zeggen? Het kan een persoonlijke keuze zijn van Hayen om te kiezen voor Wiegel, toch zou ik in die krachtmeting opteren voor de jonge Belg.

Zou er dan meer aan de hand zijn? Veel kan het dan ieder geval niet om het lijf hebben. Als het een blessure was, hadden we dat wel al kunnen lezen op de website van Waasland-Beveren. Alhoewel, de communicatie laat de laatste weken (helaas) ook weer de wensen over. Van een blessure kan trouwens amper sprake zijn. Mertens speelde in de oefenpot tegen OH Leuven nog de volledige wedstrijd. Het is zoeken naar antwoorden, terwijl de vragen zich in mijn hoofd blijven opstapelen. Zou hij met een vertrouwenscrisis en dus ook vormdip te maken hebben? Daar heeft het voor mij dan meer schijn naar. Want zeg nu zelf, als iemand die de eerste vijf wedstrijden nog een vaste waarde was, pardoes uit de basis en zelfs uit de wedstrijdselectie valt, da's gek. Voorlopig blijft het wachten op een verklaring. Ik blijf ondertussen uitkijken naar zijn wederoptreden. Tot snel, Jenthe!

Seppe Meul.