StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EERSTE DEGRADATIEKRAKER KOMT ER AAN.

Met 34 speeldagen belooft het een lang seizoen te worden, maar toch is er op speeldag 14 al een duel met als inzet, goeie zaken doen in de degradatiestrijd. W-B zou voor het eerst sinds een tijdje en mits winst, virtueel een onveilige klassementsplaats kunnen doorgeven aan STVV en dat zou na de opsteker van dinsdagnamiddag tegen Oostende, een enorme bijkomende boost betekenen.

Toch eens Benieuwd hoe Nicky Hayen zijn defensie zal formeren, want zonder rots in de branding Vukotic brachten Schoonbaert, Wuytens en Gamboa het er niet zo slecht af tegen Oostende en werd paradoxaal voor het eerst de nul gehouden. We gokken dat Mandjeck wel en Efford niet aan de aftrap op Stayen zullen verschijnen. Het belang van winst is net al opgesomd, maar verlies zou betekenen dat STVV weer een kloof van 5 punten kan slaan en dat zien we uiteraard minder graag gebeuren. De sterke tweede helft tegen Oostende laat vermoeden dat de corona-perikelen nu "hopelijk" voorgoed verteerd zijn, want de snelle opeenvolging van wedstrijden (woensdag 2 december wacht Charleroi ons al op) zal zonder twijfel bij momenten voor rare uitslagen zorgen. Beste spelers en technische staf, wij smeken jullie, bevestig aub het positieve van dinsdag ? De onverwachtse winst van Moeskroen tegen Cercle woensdag was een domper op onze voldoening van dinsdag en heeft aangetoond dat dit seizoen elk punt van goudwaarde zal zijn, zelfs in wedstrijden waarvan vooraf een overwinning werd gehoopt. Ondanks de midweekse driepunters van W-B en Moeskroen, blijven zij "voorlopig althans" de meest aangewezen ploegen voor de plaatsen 17 en 18, maar een 6 op 6 zou, in eerste instantie STVV en Zulte-Waregem, de stuipen op het lijf jagen.

Afgelopen maandag sloten OHL en STVV de dertiende speeldag af en het moet gezegd, het werd een match met alles er op en er aan. Een gevecht voor elke morzel grond, harde duels en kaarten, openstaande rekeningen die werden vereffend en toch ook 4 doelpunten netjes verdeeld. Wat speelde Sint-Truiden een sterke wedstrijd en gelukkig voor OHL was de scheids op slag van rust heel lief voor de Leuvenaren door een cadeaustrafschop toe te kennen waardoor de mannen van Brys met een gevleide 1-1 aan de thee mochten. Academisch was het allemaal niet, maar de Truienaren kwamen onder leiding van een beresterke Nazon voortdurend dreigen. Ook Max Caufriez stond prima zijn mannetje en bood met een uitstekende lange bal een ploegmaat een goal aan, maar de afwerking was niet op niveau van de pass. Zouden de supporters van W-B die de wedstrijd volgden mijn gedachten hebben gedeeld ? "Elders doen die mannen het niet slecht". Nu was Maximiliano zeker niet onze minste verdediger die het voorbije seizoen de lang verhoopte progressie had gemaakt die velen al eerder in hem zagen, maar net als bij Vukotic ging het licht af en toe eens uit. Er was bij de Kanaries ook een invalsbeurt voor Jonathan Buatu om de 2-2 veilig te stellen. Het STVV van maandagavond heeft alleszins indruk gemaakt en als het die lijn vanavond doortrekt, mag W-B zich verwachten aan een bijzonder lastig karwei.

Patrick Van Wesemael.