StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Niet slecht moet beter worden.
Het zijn drukke dagen voor de ploegen in de JPL en heus niet alleen omwille van het Europees voetbal. De inhaalwedstrijden ten gevolge van corona volgen mekaar nu snel op met woensdag om 17 uur Charleroi - W-B en zaterdag de tweede kelderkraker in een week voor de mannen van Nicky Hayen met de komst van Moeskroen. Het viel mij op dat ik zondag, los van mekaar, een aantal reacties ontving van supporters die hun ontgoocheling kwijt wilden na het in extremis behaalde puntje op Stayen. Over het vertoonde spel ben ik het met die mensen eens : Hayen krijgt zijn ploeg te weinig aan het voetballen. Nu de killer van de eerste maanden Daan Heymans door Hayen voorlopig op de bank wordt gehouden, wordt er nog uitsluitend gevaar gecreëerd met afstandstrappen. Een veelbelovende aanval bereikt maar zelden de fase van een goeie scoringspositie. Inzet en overgave is er voldoende, maar het ziet er allemaal zo voorspelbaar uit. De tweede helft in Sint-Triden was W-B baas en gaf het amper iets weg, maar dat leidde tot niet veel meer dan wat verre schoten.

Ik heb wel de indruk dat heel wat supporters de overname door de investeringsgroep anders hadden ingeschat, lees spelers van een ander niveau hadden gestuurd. Laat het duidelijk zijn, dat is nooit een item geweest.
Bertone, Mandcheck, Leuko, Sinani en Frey zijn spelers die elders bij betere ploegen dan W-B niet altijd een vaste waarde waren, maar zowel kwalitatief als qua ervaring het niveau van onze spelers overstijgen. Het probleem zit "hopelijk voorlopig" waarschijnlijk in het feit dat deze jongens nog volop in hun aanpassingsperiode zitten. Frey zal geen kundiger voetballer worden de komende weken, maar fysiek misschien nog sterker. Als we weten dat een normale voorbereiding 6 weken duurt en die nieuwe gasten hier niet eens zo lang zijn, zegt dat voldoende. Tijd is het probleem en daar kunnen we die nieuwkomers niet voor laten opdraaien en tussendoor kwam corona dan nog het nodige roet in het eten gooien. De late gelijkmaker in Sint-Truiden mag zeker niet een mindere wedstrijd verdoezelen, maar het behoud verzekeren op basis van alleen goeie matchen, daar slagen ook onze concurrenten niet in. Punten pakken in mindere wedstrijden, dat hoort er zeker bij. Laten we ons optrekken aan de resultaten van de laatste weken, niet aan de kwaliteit van het spel, maar die volgen in principe mekaar op. Lastige uitmatchen in Eupen en STVV werden niet verloren en tegen Oostende werd na een prima tweede helft waarin het wat meezat, verdiend gewonnen. Drie van de 4 laatste matchen werden niet verloren en tegen Cercle was verlies evenmin nodig geweest. Een getergd Charleroi is woensdag een bonusmatch voor W-B, maar tegen Moeskroen zaterdag moet het er (en dat heb ik al bij eerdere matchen gezegd, op zijn. Misschien is de begrijpelijke nervositeit bij heel wat fans ingegeven door het feit dat een aantal concurrenten (althans, dat hopen we) zoals Zulte-Waregem, Eupen en ook Moeskroen punten sprokkelden in het weekend. En tot slot over de overnemers : wees gerust, ik ben er van overtuigd dat zij tot meer in staat zijn en dat ook zullen bewijzen, maar is het niet logisch dat er eerst een grote schoonmaak wordt gehouden, want qua omvang van de kern kunnen we zeker concurreren met de grote ploegen, maar dat is helaas geen referentie.

PVW.