StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KAN W-B IN CHARLEROI BREKEN MET KWALIJKE TRADITIE ?

Met de rode lantaarn naar Charleroi, maar komen we er ook mee terug ?

Het heeft er alle schijn van dat Moeskroen een Cercle-tje aan het doen is, want de ploeg die amper kansen werd toegemeten om zijn behoud in de JPL te verzekeren, pakte onder zijn nieuwe coach Simao een knappe 7 op 12.
Indrukwekkend was hun wedstrijd gisteren tegen STVV niet en dat moet hoop geven voor het rechtstreeks duel van zaterdagavond, maar vertrouwen zullen de Henegouwers wel getankt hebben met winst tegen Cercle en STVV en een puntje tegen landskampioen Club Brugge. De bal ligt nu in het kamp van W-B, want in theorie kan het vanavond dat rode rotding weer slijten aan Excelsior en als dat niet lukt krijgt het zaterdag een nieuwe kans.

Sporting Charleroi begon aan het seizoen in sneltreinvaart en leek een zekerheidje voor de afgeslankte play-off I. De voorbije weken is er echter wat zand in de motor geraakt en is winnen plots geen evidentie meer. In Mechelen werd een paar weken geleden nog spektaculair 3-3 gespeeld, maar thuis tegen Gent en afgelopen weekend werd verloren van respectievelijk Gent en Eupen. Wanneer deze wedstrijd zoals in de kalender voorzien gewoon op speeldag 10 was doorgegaan, had Charleroi een kloof van 3 punten op Club Brugge kunnen slaan en was het alleen koploper geweest in de JPL. Dat uitzicht is er vanavond niet, want winst tegen W-B levert in het beste geval een vierde plaats op voor de Zebra's, maar dan nadert het wel tot op 2 punten van de verrassende leiders Beerschot en Genk.

Het is een bekend fenomeen bij de supporters van Waasland-Beveren : een ploeg die al een tijdje niet meer kan winnen, stuurt een smsje naar de kalendercommissie met het verzoek de wedstrijd tegen W-B vervroegd af te werken en klaar is Kees. Er zijn voorbeelden legio en wat zou het prettig zijn dat onze jongens vanavond met die vervelende traditie breken. W-B verloor vorig seizoen tweemaal tegen de Karolingers waardoor beter doen niet onmogelijk is. De thuisploeg is torenhoog favoriet voor deze wedstrijd en het is benieuwd uitkijken of het puntenverlies de voorbije weken voor twijfel in de Henegouwse rangen heeft gezorgd. Op achterstand komen in het Stade du Pays de Charleroi is alvast geen goed idee, want Sporting behoort tot de best counterende ploegen van het land en heeft snelheid en productiviteit als sterke wapen.

De late gelijkmaker van Koita in Sint-Truiden zorgde voor enige opluchting bij de Beverse fans, maar de voldoening over het geleverde spel is er nog niet. Aan inzet en enthousiasme bij de spelers geen gebrek, maar de ploeg mist (nog altijd) een patron, iemand die de lijnen uitzet. Bertone en Mandcheck zijn degelijke voetballers, maar drukken voorlopig iets te weinig hun stempel. Spijtig genoeg zullen we Efford nog een paar weken moeten missen, want met zijn tempoversnellingen en goeie voorzetten, is hij onvoorspelbaar en kan hij een defensie in nesten brengen. Het verrassingselement zit hem vanavond waarschijnlijk in de vraag met welke verdediging Nicky Hayen aan de wedstrijd zal starten. Blijven Vukcevic en Vukotic op de bank, nemen ze beiden weer hun plaats in of is er nog een tussenoplossing mogelijk. Ondanks de interessante vaststelling dat W-B de voorbije 2 wedstrijden slechts één doelpunt incasseerde, blijven er twijfels over Gamboa. Opbouwend niet slecht, maar op het randje qua snelheid. Dries Wuytens daarentegen valt op weinig foutjes te betrappen en zou wel eens op weg kunnen zijn naar een basisplaats. En wat was er aan de hand met Andreas Wiegel in Sint-Truiden ? Dat zag er bij momenten erg stuntelig uit en de vraag stelt zich steeds nadrukkelijker of Serge Leuko een keer aan de partij moet beginnen. Laat ons in ieder geval hopen dat Nordin Jackers de lijn van zaterdag doortrekt, want hij heeft bewezen een keeper te zijn die punten kan pakken. Gezien de situatie waarin Waasland-Beveren zich bevindt, zou het een keer op een diefje met een gestolen overwinning naar de Freethiel moeten terugkeren. Voetbal blijft een raar spelletje, maar het gevoel dat W-B daartoe op dit moment in staat is, heb ik nog niet.

Patrick Van Wesemael.