StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB NOG BETER VOETBALLEN WORDT MOEILIJK VOOR KV, MEER PUNTEN PAKKEN WEL.

Het is onwaarschijnlijk, maar na 15 speeldagen staat één van de beter voetballende ploegen van de JPL (sowieso de best spelende van alle ploegen onderin), slechts op een zestiende plaats met 14 punten en dat is er zelfs één minder dan W-B. Zowat het enige voordeel aan het nieuwe voetbalcontract van de JPL met Eleven, is dat in theorie, voor wie dat zou wensen, men nagenoeg alle matchen live kan volgen op televisie en van die mogelijkheid heb ik reeds gretig gebruik gemaakt. Geen overbodige luxe, want als supporter van W-B zitten de weekends goed vol met het volgen van de matchen van onze concurrenten. We hebben het dus niet van horen zeggen als we stellen dat KV Mechelen als ploeg bij momenten echt indruk heeft gemaakt in deze jaargang, maar ze hebben gewoon brutte pech dat zij behoorlijk wat punten hebben verloren louter door individuele blunders van o.a. Kaboré en Bijker. Dit KV staat momenteel op een positie in het klassement waar het niks te zoeken heeft en er moet al iets vreselijk gebeuren om daar te blijven kamperen. Anderzijds, goed voetbal spelen, maar zelden winnen en onderaan bengelen, het is geen vertrouwen bevorderende combinatie. Maar KV is een karakterploeg met als boegbeeld een zuivere Beverenaar die, als de investeerders een tijdje eerder baas waren geweest, nooit een tweede keer had mogen vertrekken bij Beveren. Wat een dijk van een voetballer toch die Joachim Van Damme en weten dat zijn voetbalhart altijd voor Beveren zal blijven slaan. En laat Joachim nu net tegen de ploeg van zijn hart ontbreken vanwege corona, het kan onmogelijk een voordeel zijn voor de mannen van Wouter Vrancken. Als ik iets vrees vanavond is dat KV wat zoveel kansen heeft gecreëerd maar ook gemist de voorbije weken, straks wel vlotjes de weg naar de netten vindt, want dat soort ploegen heeft een keer een tikkeltje meeval nodig om te exploderen. Het op een akkoordje gooien om hiermee nog een weekje te wachten is nogal gevaarlijk zeker als deze twee ploegen tegenover mekaar staan ?

Mijn supportersgevoel op het moment dat Michaël Frey zaterdagnamiddag in de blessuretijd tegen Moeskroen voor de 2-0 zorgde, is weer helemaal ontwaakt. Dat kwam natuurlijk tegen Charleroi al tot leven, maar overwinningen tegen rechtstreekse concurrenten hebben een grotere betekenis. We durven veronderstellen dat Nicky Hayen weinig of niks zal wijzigen aan de ploeg die voor een metamorfose heeft gezorgd. Het moet sneu zijn voor spelers als Vukotic, Vukcevic en Jenthe Mertens die altijd het beste van zichzelf hebben gegeven, maar het hopelijk eens zijn met het gezegde "never change a winning team". De wedstrijd tegen Mechelen blijft er eentje met een vervelende voorgeschiedenis, maar daar hebben spelers en supporters van beide partijen lak aan. Als W-B er zou in slagen iets te halen Achter de Kazerne tegen een team dat ik best hoog inschat, ben ik er van overtuigd dat het nog een raar seizoen in positieve zin kan worden en daar had ik in ieder geval niet meer op gerekend na de slechtste start uit zijn prille bestaan. Kunnen Jackers en Koita zich zondagavond opnieuw tot matchwinnaar kronen, het zou wat zijn !

Tot slot : gisteren is weer eens gebleken dat men van eigen mogelijkheden moet uitgaan en niet rekenen op de goodwill van de concurrentie. De winst van Moeskroen tegen een zo vaak gelauwerd Beerschot tot nu toe, was een vervelende zaak voor W-B en bevestigt de verwachting dat het een bikkelharde strijd om het behoud wordt. Een rede te meer om vanavond alles te zetten op een driepunter !

Patrick Van Wesemael.