StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ONTSPANNEN NAAR DRIELUIK MET GENT, ANTWERP EN GENK.

Anderhalve maand geleden, het was zondag 1 november en dus 10 dagen voor Wapenstilstand, kletterden de Gentse wapens oorverdovend op de Freethiel alsof de oorlog net was uitgebroken en dit in de persoon van Yaremchuk. In een waanzinnig dramatische eerste helft konden de Buffalo's uitlopen tot 0-4 na goals van Dorsch en een ontketende Yaremchuk die wellicht in het vervolg van zijn nog prille carrière nooit meer zoveel vrijheid zal krijgen als die dag (hij maakte in een tijdsbestek van een kwartier een hattric). W-B zette onder impulsen van een sterk ingevallen Efford een degelijke tweede helft neer waarin Sinani scoorde, maar het was helaas geen eerredder.

Voor Gent bleek de ruime 1-4 uitzege een uitschieter en niet de definitieve lancering van Wim De Decker als T1, maar de donkere luchten die maanden boven de Freethiel vertoefden, zijn inmiddels wel uitgeklaard. De broodnodige serie die W-B nodig had om zijn kansen gaaf te houden op een speelbare terugronde, kwam er en ze was van nog grotere omvang dan in onze stoutste dromen voor mogelijk gehouden. De meestal fatale verplaatsing naar Mechelen kende zondagavond een even spectaculaire evolutie als afloop, al moeten we toegeven dat de eerste helft van W-B weinig soeps was en het rood voor Siemen Voet de inleiding was voor een onverwachtse kentering. Waar de numerieke meerderheid voor W-B niks mee te maken heeft, was de schoonheid van onze 3 goals die "alweer" in Extra Time afgelopen maandag op veel aandacht van de analisten kon rekenen. Dat deze van 3 verschillende spelers kwamen (Heymans, Koita en Bertone) is interessant, want zo moet de tegenstander oog hebben voor meerdere W-B'ers en waar op hun beurt misschien anderen weer van kunnen profiteren. Kortom, W-B heeft de wind in de zijlen en in zulke periodes belandt de bal binnenkant paal en gaat binnen en NIET terug in het veld. De Ghelamco-Arena is zo'n verplaatsing waar onze club maar zelden met punten van terugkeert. Dat heeft als voordeel dat men er niks te verliezen heeft, maar de voldoening dat wel een keer te doen moet enorm zijn. Het komende drieluik (Gent, Antwerp en Genk) is op zijn zachtst gezegd niet van de poes, maar W-B heeft het voordeel van een kleine buffer te hebben opgebouwd en daardoor de meeste druk bij de concurrentie te leggen. Zou Vanhaezbrouck vanuit Bevers standpunt bekeken een week of 2 te vroeg zijn gekomen ? Gent is, net zoals ik dat van KV Mechelen vind, een ploeg die per wedstrijd flink wat kansen bijeenvoetbalt, maar er ook veel laat liggen. Benieuwd hoe efficiënt de Buffalo's vanavond zullen zijn, maar dat er een uitstekende Jackers zal nodig zijn, dat lijkt een zekerheidje.

Het is ook met bijzondere belangstelling uitkijken naar de prestatie van Aboubakary Koita voor wie het in Gent weer een beetje thuiskomen is. Door Louwagie en co destijds een jaartje uitgeleend aan Kortrijk en teruggekeerd, maar al bij al weinig in de weggelegd om daar weer snel te vertrekken en ditmaal definitief naar de Freethiel wat op niet al te veel Gents vertrouwen in zijn kunnen wijst. Grijp je kans met beide handen Abou om de Buffalo's te laten zien dat ze je te vroeg hebben afgeschreven.

Patrick Van Wesemael.