Het mocht niet zijn in de Ghelamco Arena gisteravond. Waasland-Beveren ging kansloos onderuit tegen een AA Gent dat W-B's pijnpunten perfect wist bloot te leggen. Het werd 3-0 in een wedstrijd die hoopvol startte voor de Leeuwen, maar naarmate de wedstrijd vorderde weinig soeps teweeg bracht.

Het eerste gevaar viel wel te noteren richting de kooi van Sinan Bolat. Na 10 minuten kon Daan Heymans ei zo na profiteren van klungelig balverlies van Dorsch. De jonge Kempenaar reageerde ontzettend snel maar zag zijn poging op de dwarsligger sterven. Later zou blijken dat dat doelpunt een heel andere wedstrijd had opgeleverd. Maar dat zijn natuurlijk vijgen na Pasen. Hoewel. Nog geen drie minuten later was W-B daar opnieuw. Deze keer was het dé man in vorm, Aboubakary Koita, die kon schieten. Nu stond Sinan Bolat pal op zijn poging. Vanaf dan nam AA Gent de touwtjes volledig in handen. Op de tegenaanval die volgde, na Koita's poging, trof Bukari de paal.

Na een leuk openingskwartier waarin beide ploegen het doelhout wisten te raken viel de wedstrijd een beetje stil. Tot in de 23e minuut de score werd geopend door Castro-Montes. De Belgisch-Spaanse rechtsachter rondde een knappe aanval al even knap af met een puike plaatsbal. 1-0, en alles liep vooralsnog volgens plan voor de Buffalo's.

Ook na het openingsdoelpunt was het al Gent dat de klok sloeg. Nordin Jackers, die overigens een quasi perfecte wedstrijd keepte, bracht eerst tot tweemaal toe redding op pogingen van Vadis Odjidja. Een aantal minuten later trof Bukari opnieuw de paal. De eerste helft eindigde pijnlijk voor Waasland-Beveren. Of toch voor enkele spelers. Niet vanwege de score, of toch niet helemaal. Maar zowel Serge Leuko als Andreas Wiegel moesten hun partij vroegtijdig staken. Geen tweede assist in één week tijd dus voor de Kameroener. Vukcevic en Schryvers waren de vervangers van dienst. Mohammadi scoorde nog vanuit buitenspel dus bleef de score aan de rust: 1-0.

Waasland-Beveren startte net zoals de eerste helft uitstekend aan de tweede. Maar net wanneer W-B aan uitgespeelde kansen wilde beginnen maakte Roman Yaremchuk de wedstrijd dood met het makkelijkste doelpunt in zijn carrière. Alweer Odjidja die Bukari uitstekend het straatje instuurde en die bediende op zijn beurt de Oekraïner die simpel in een leeg doel kon scoren.

Wedstrijd gespeeld zou je denken. Toch gaven onze Leeuwen zich nog niet volledig gewonnen. Michael 'de tank' Frey rukte op het uur op vanop rechts maar zijn voorzet belandde in Gentse voeten. Ook Koita en Heymans kwamen nog dicht bij een aansluitingstreffer maar het waren alweer de Buffalo's die haar kansen wel wisten te verzilveren. Pechvogel van de avond Bukari trof deze keer wel raak. Zijn lage schuiver vanop de rand van de zestien ging voorbij een kansloze Nordin Jackers.

Geen historische 16 op 18 dus voor onze Waaslanders. Maar wat een prachtige weken hebben we er als supporter van W-B opzitten. Niets dan respect is op zijn plaats om dit team te omschrijven. Ook vanavond, tegen een aanvallend sterk Gent wisten de Leeuwen zo nu en dan toch een aardige vuist te maken. Echter zat het vanavond niet mee zoals de voorbije wedstrijden en dus scoorden we niet. Een aantal kleine defensieve fouten kwamen de Waaslanders dan weer wel duur te staan en zo incasseren we een eerste nederlaag sinds 21 november. En dat is een kleine maand later knap en fijn om zeggen. Op naar de volgende wedstrijd waarin we een Antwerp in kleine crisis zullen bekampen.