StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE CADEAUTJES NOG EEN PAAR DAGEN OP ZAK HOUDEN.

De laatste 2 competitiewedstrijden van Waasland-Beveren waren niet van hetzelfde caliber als de 5 daarvoor, maar dat heeft ongetwijfeld ook te maken met de tegenstanders. Ploegen als Gent en Antwerp ontsnappen niet aan hun dipje, maar slaan meestal hard terug. Spijtig voor W-B dat het in de 2 voorbije matchen telkens botste op tegenstanders die dringend aan ereherstel toe waren na enkele nederlagen. W-B was in deze 2 partijen even onherkenbaar, want het vond tweemaal niet de weg naar de netten en het incasseerde ook weer als van ouds (3-0 en 0-3). Met deze niet geweldige cijfers naar Genk moeten is dan geen prettig vooruitzicht. De ploeg van John Van den Brom was de voorbije weken uitstekend op dreef, maakte een slippertje op Anderlecht waar het met 1-0 verloor, maar leed ook spelersverlies, want Joakim Maehle ruilt Genk voor Atalanta. Zijn vervanger is bijna onder dak (het zou gaan over een Ecuadoriaan), Sowieso wordt het een beproeving voor onze geplaagde defensie, want met Bryan Heynen, Theo Bongonda en topschutter Paul Onuachu heeft Genk een rijkdom aan aanvallend geweld en dan heb ik het niet eens over zijn Japanse dribbelkont Ito. Reken maar dat we een superieure Nordin Jackers zullen nodig hebben om niet met lege handen naar huis terug te keren, maar dat Hayen tegen Genk Nordin niet moet motiveren staat eveneens als een paal boven water.

Het zou heel spijtig zijn wanneer W-B na een knappe 13 op 15, de maand december zou afsluiten met een povere 0 op 9, maar een verrassing zou het evenmin zijn gezien de tegenstander. Het meest ontgoochelende was, en dat hebben we zelf niet in handen, dat de concurrentie zo gretig punten pakte. Moeskroen, STVV en Mechelen wonnen hun vorige wedstrijd en dat zagen Cercle, W-B en Zulte-Waregem liever niet gebeuren. Een complete hergroepering onderin is het gevolg en nu al kunnen we op een blaadje geven dat januari een razend drukke en spannende degradatiestrijd in petto heeft. We durven veronderstellen dat wanneer Hayen over al zijn manschappen kan beschikken, Leuko weer in de ploeg terugkeert en ook Heymans dat doet ten koste van Sinani. Wellicht neemt ook Schoonbaert weer zijn plaats in na zijn ongelukkige eerste helft tegen Antwerp en wat met Vukotic ? We weten dat hij opbouwend niet sterk is en snel zijn hoofd verliest als het minder gaat, maar hij werkt per match ongelooflijk veel ballen weg met het hoofd, maar we hebben de indruk dat iemand als Jackers meer vertrouwen uitstraalt met Wuytens voor zich dan met Vuko.

Het wordt interessant uitkijken naar de vervanger voor de geschorste Wiegel, maar haast zeker wordt dat Jenthe Mertens die, net als Jackers, Reyners, Wuytens en Khammas, allemaal een Genks verleden hebben. Jenthe, en niet alleen hij, zit al een tijdje ongeduldig te wachten op zijn kans en we duimen dat hij die met beide handen zal grijpen, want laten we eerlijk zijn, Wiegel is niet aan zijn beste seizoen bezig en heeft nog flink wat werk om Laurent Jans te doen vergeten.

Ik heb de voorbije dagen redelijk wat besteld bij Bol.com, maar een driepunter in Genk was niet verkrijgbaar. Zouden de spelers zo vriendelijk willen zijn mij dit fantastisch cadeau te bezorgen ?

Patrick Van Wesemael.