StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg PUNTJE VAN BEVESTIGDE HOOP.

Koosnaam alle eer aangedaan.
Strijdend met een leeuwenhart is Waasland-Beveren er zondagavond in geslaagd om de voor aanvang van de wedstrijd virtuele leider van de JPL, 2 kostbare punten te ontfutselen. Het beloonde zichzelf daarmee ook met een zeer kostbaar puntje, want omdat de concurrentie, hetzij het tegen mekaar opnam zoals Zulte-Waregem en Cercle en KV Mechelen tegen Moeskroen, hetzij voor een verrassing zorgde zoals STVV op Standard, was dat ene puntje bijzonder welkom. Het belang van dit punt zit hem vooral ook in de bevestiging van de hoop dat die 13 op 15 van een paar weken geleden geen toeval was, want na de wat kansloze nederlagen (vooral die dan toch van vorige week op de Freethiel tegen Antwerp), begonnen de eerste twijfels alweer toe te slaan bij de fans, maar wellicht waren die ingegeven door de gulzige manier waarop STVV en Moeskroen plots gingen oogsten.

Eigenlijk had de wedstrijd in Genk veel weg van die in de Ghelamco-Arena een paar weken geleden. W-B zat gedurende meerdere periodes goed in de wedstrijd, maar kende een terugval na het incasseren van de 1-0. Het verschil met de match in de Luminus-Arena gisteren was dat zondagavond Koita op een psychologisch belangrijk moment (op slag van rust) zijn ploegmaats met een heerlijk gevoel naar de kleedkamer stuurde. Dat W-B er in de tweede helft in slaagde grotendeels gelijke tred te houden met de Genkenaren, af en toe zelfs het meeste initiatief nam, maar in de slotfase ook tot tweemaal toe goed weg kwam, is de bevestiging dat deze ploeg aan kracht en maturiteit heeft gewonnen en daarin heeft Nicky Hayen een belangrijke hand gehad. Velen waaronder ikzelf, hebben hun twijfels geüit bij de keuze van het bestuur voor Hayen, maar toegegeven, dat hadden ze prima gezien. Het is een jonge coach met ambitie die niet te beroerd is om zichzelf in het openbaar te corrigeren zoals gisteren met de vroege vervanging van Albanese door Sinani. Dat zijn moeilijke beslissingen voor een trainer (vooral het moment waarop) die dagin, daguit met die jongens samenwerkt, maar het siert Hayen dat hij niet de eigen eer, maar die van de club laat primeren. Iedereen krijgt zijn kans en dat houdt gasten als Mertens, Khammas en anderen scherp en met de zware maanden die er nog zitten aan te komen, is dat geen overbodige luxe. De supporters hopen nog op wat bijkomende versterking en dat is waarschijnlijk terecht, maar ik stel toch vast dat gisteren spelers als Mandjeck, Sinani en Efford op de bank vertrokken en in de wetenschap dat Wiegel en Leuko nog ontbraken, is dat toch opvallend. Een half Genk dat een heel Genk in bedwang kon houden, dat is knap van deze ploeg. De 4 lastige uitwedstrijden naar Charleroi, Mechelen, Gent en Genk leveren een onverhoopte 7 op 12 op en dat biedt perspectief voor de vijfde die er op 11 januari aankomt in Sclessin. De strijd onderin is nog lang niet gestreden, maar we lijken in ieder geval gewapend om daarin geen modderfiguur te slaan. Op sportief vlak eindigt 2020 met net iets meer dan een sprankeltje hoop op een goeie afloop na speeldag 34. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Valy Van De Merlen afkomstig van de officiële website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

LEEUWEN SLUITEN JAAR AF MET VERDIEND PUNT IN LUMINUS ARENA!

Onze Leeuwen hebben vandaag een verdiend punt gepakt op het veld van KRC Genk. Het werd 1-1 in de Luminus Arena. In de eerste helft scoorde Paul Onuachu voor KRC Genk. Vlak voor rust zette Aboubakary Koita, met een geweldige vrije trap, de bordjes terug in evenwicht.


Coach Nicky Hayen wijzigde zijn basiselftal op enkele posities. Wiegel was geel-geschorst. Serge Leuko ondervond nog te veel hinder van zijn hamstringblessure. Ex-Genkies Amine Khammas en Jenthe Mertens kregen na enkele weken van afwezigheid opnieuw hun kans in de basis.

De eerste schuchtere poging kwam van de voet van Amine Khammas. Zijn poging vloog na een kort genomen hoekschop hoog over het Limburgse doel. Twee minuten later dwong Aboubakary Koita de thuisdoelman tot een hoekschop na een poging van buiten de zestien, hoe kan het ook anders. De thuisploeg vond geen antwoord op de stevige organisatie van onze Leeuwen. Pas na vierentwintig minuten konden de Limburgers voor het eerst dreigen via Paul Onuachu. De Genkse topschutter werd vrijgespeeld voor het Beverse doel. Met een stifter zette hij de 1-0 op het scorebord.

Vijf minuten later kwamen onze Leeuwen goed weg toen Theo Bongonda met een plaatsbal het doelhout raakte. Veel kansen vielen er niet te noteren tijdens de eerste helft. Vlak voor rust probeerde Koita het met een solo en een schot. Zijn zwieper vloog net over de kooi van Daniel Vukovic. Het was echter uitstel voor onze kleine aanvaller. Na een fout op de ingevallen Danel Sinani mocht hij vanop grote afstand een vrije trap nemen. Met een heerlijke krul gaf hij Vukovic het nakijken, 1-1. Met dit geweldig doelpunt mochten onze jongens met een geruststellende tussenstand de kleedkamer intrekken.

Het eerste schot op doel in de tweede helft kwam van onze Leeuwen. Een slecht weggewerkte bal van Vukovic belandde in de voeten van Sinani. Met een boogbal ging hij zijn kans. Over het doel van de Australi¨r. Waasland-Beveren werd sterker. Na een dribbel zette Sinani zichzelf in schietpositie. Zijn krul zoefde maar net voorbij de kooi van de Limburgers.

Genk kwam pas op het uur nog eens piepen, maar Nordin Jackers stond pal op de poging van Onuachu. Ook in de rebound kon Ito niet scoren. Onze Leeuwen hadden de volledige controle over de wedstrijd. Genk kwam toch nog dicht bij een tweede doelpunt, maar de mee opgerukte Jhon Lucumi trapte gelukkig op de paal. In blessuretijd kropen onze jongens opnieuw door het oog van de naald toen Ito zijn knal op de kruising uiteen zag spatten. Het bleef echter bij deze 1-1. Zo mogen onze jongens met een positieve noot de winterstop in.

Onze spelers krijgen echter maar enkele dagen rust om zich voor te bereiden op de zeer drukke maand januari. De eerstvolgende tegenstander is Standard Luik. De Waalse club verloor gisteren voor de vierde keer op rij, waarvan twee keer thuis tegen de rode lantaarn. Meteen na de wedstrijd werd coach Phillippe Montanier op de keien gezet.

Opstelling KRC Genk:
Daniel Vukovic, Gerardo Arteaga (72' Bryan Limbombe), Junya Ito, Bryan Heynen, Theo Bongonda, Patrick Hrosovsky (55' Kristian Thorstvedt), Paul Onuachu (84' Cyriel Dessers), Jere Uronen, Daniel Munoz, Jhon Lucumi en Carlos Cuesta

b> Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert , Leonardo Bertone, Alessandro Albanese (40' Danel Sinani), Dries Wuytens, Aboubakary Koita, Daan Heymans, Amine Khammas, Aleksandar Vukotic, Jenthe Mertens (90+5' Jur Schryvers) en Michael Frey (89' Joe Efford)

VALY VAN DE MERLEN