StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Koopjes op de transfermarkt: wintereditie

Het is januari en we weten allemaal wat dat wil zeggen: transferperiode. D&eaute maand waarin teams die kwalitatief nog niet op z'n best staan, aan de slag kunnen gaan om hun ploeg alsnog klaar te stomen voor het tweede deel van de competitie. Ook Waasland-Beveren dus. Maar wat voor spelers heeft W-B nodig? En vooral, wie kan voor een prikje weg?

Na een min of meer geslaagde eerste helft van het seizoen zou je als bestuur van Waasland-Beveren kunnen denken dat je de schaapjes al op het droge hebt. Toch is het aangewezen om nog enkele aankopen te doen. Enkel en alleen al om het behoud zo snel als mogelijk te verzekeren. Persoonlijk denk ik in eerste instantie aan een doublure voor een af en toe nog té wisselvallige Brendan Schoonbaert. Zeker als je weet dat Miguel Vieira er maar niet in slaagt om, al dan niet vanwege veelvuldig blessureleed, de selectie te halen. Daarnaast is ook een middenvelder die de posities van Mandjeck en Bertone probleemloos kan overnemen, geen overbodige luxe. Jur Schryvers is naar mijn mening een prima noodoplossing op de rechtsachter, maar om het middenveld te dragen, moet je van beter hout gesneden zijn. En tot slot kan ook het vertrek van dé man in vorm Aboubakary Koita niet uitgesloten worden. Anticiperen op dat scenario lijkt mij geen zinloze moeite. Maar wat zijn de opties? Deze week bekijk ik wie in eigen land de concurrentie aan kan gaan met Brendan Schoonbaert.

Vervanger/doublure Brendan Schoonbaert

Samy Mmaee


De naam van deze Belgische Marokkaan doet bij sommigen misschien een belletje rinkelen. Zijn broer, Ryan Mmaee, kroonde zich in het seizoen 2017-2018 tot one hit wonder op de Freethiel. Zijn passage ging, op een knap doelpunt tegen Eupen na, onopgemerkt voorbij. Hij speelt nu bij het Cypriotische AEL Limassol, en doet het daar zeker niet slecht. En ook zijn broer scheert dezer dagen hoge toppen. In Sint-Truiden is hij voor het tweede jaar op rij een vaste waarde achterin. Maar onder Peter Maes loopt het voor hem niet van een leien dakje. Dat in het achterhoofd houdend, en wetende dat zijn contract loopt tot juni 2021, maakt van hem een ideale kandidaat om de concurrentie aan te gaan bij Waasland-Beveren. Samy is tevens ook nog altijd maar 24 jaar & past daarom perfect binnen de filosofie van de club.

Denis Prychynenko

Deze 28-jarige Duitse centrale verdediger is op het Kiel uitgegroeid tot een waar fenomeen. Met zijn winnaarsmentaliteit, zijn reputatie als 'bijter' en zijn uitstekende werkethiek is hij enorm geliefd bij de aanhang van Beerschot. Echter krijgt hij op het hoogste niveau niet altijd de tijd om zich in de ploeg te knokken. De concurrentie is groot en de plaatsen duur. Op een zijspoor is hij niet geraakt, maar eerste keuze is hij ook zeker niet. In juni loopt zijn contract af en zou hij in principe gratis kunnen worden opgehaald. Als de 'Ratten' niet van plan zijn het contract van Prychynenko open te breken en nog iets willen vangen voor hun poulain, dan is het nu hét moment.

Nathan Fuakala

Ik sluit af met een nobele onbekende, maar daarom geen talentloze kerel. Deze Fransman, geboren in Roubaix, is een 19-jarig talent dat momenteel onder contract ligt bij Club NXT. Echter loopt hun overeenkomst in juni af en kan deze revelatie vanaf dan dus gratis opgepikt worden. Daarom is het nu aan Club NXT om zijn contract te verlengen of toch maar te kiezen voor extra geld in het laatje. Zijn vertrek zou tevens een enorme aderlating zijn voor de beloften van Club Brugge. Hij mistte nog geen enkele wedstrijd en liet zich reeds opmerken door zijn uitstekende spelinzicht en gretige en vaak correctetussenkomsten. Misschien niet dé ideale vervanger voor Schoonbaert, wel is het zeker iemand die we in het oog moeten houden voor de toekomst. Daarom is dit het ideale moment om hem binnen te halen aangezien zijn marktwaarde vandaag de dag nog niet belachelijk hoog ligt.

Volgende week ga ik op zoek naar een doublure voor Mandjeck en Bertone, tenzij er last minute een cruciale speler een transfer maakt. Tot dan!

Seppe Meul.