StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Koopjes op de transfermarkt: wintereditie II

Het is januari en we weten allemaal wat dat wil zeggen: transferperiode. Dé maand waarin teams die kwalitatief nog niet op z'n best staan, aan de slag kunnen gaan om hun ploeg alsnog klaar te stomen voor het tweede deel van de competitie. Ook Waasland-Beveren. Maar wat voor spelers heeft W-B nodig? En vooral, wie kan voor een prikje weg?

Het is alsof God ermee gemoeid was. Vorige week maakte ik een lijstje van interessante pistes voor de voor de stek centraal achterin de defensie. En een kleine week later verwelkomde Waasland-Beveren haar eerste versterking. Eén van mijn drie voorgestelde opties werd het niet, maar met Felix Bastians hebben we wel een zekerheid achterin binnengehaald met bakken ervaring. Maar daarom zijn we nog niet voldoende versterkt. Vandaag op de planning: een doublure voor Bertone en Mandjeck & dan nog liefst iemand die de beide posities aan kan.

Tom Van Hyfte

Deze 34-jarige Belg is momenteel nog eigendom van OH Leuven en kan zowel centraal op het middenveld als op de '6' net voor de verdediging uit de voeten. Van Hyfte speelde lang in Nederland bij onder andere MVV & Roda JC. Maar zijn grootste persoonlijke successen behaalde bij Beerschot in de Belgische tweede klasse. Op 't Kiel was hij enorm geliefd, de reacties waren dan ook fel toen hij eind 2019 tekende bij rechtstreekse concurrent OHL. Op den Dreef raakt Van Hyfte echter niet van de bank. Zijn aflopend contract, multi-inzetbaarheid en zijn ervaring maken van hem dus een zeer interessante piste.

Dimitri Mohamed

In 2012 strandde deze ondertussen 31-jarige Fransman bij Royal Excelsior Moeskroen. Net als Van Hyfte is Mohamed zeer flexibel in te zetten, zij het op het middenveld, en daarom een ideale kandidaat voor Waasland-Beveren. Maar, ondanks zijn 209 gespeelde wedstrijden voor Les Hurlus is de Fransman al ruim twee jaar geen zekerheid meer in de basis. In juni loopt zijn contract af, en dat biedt dan weer mogelijkheden voor Waasland-Beveren. Als Moeskroen nog geld voor haar middenvelder wil vangen is het nu het moment, anders is hij vanaf februari gratis op te halen voor geïnteresseerden.

Stéphane Omeonga

Deze 24-jarige Belg zal bij velen weinig belletjes doen rinkelen. En dat is niet geheel onlogisch. Zo is deze middenvelder, op een minder succesvolle uitleenbeurt aan Cercle Brugge vorig seizoen, niet meer actief geweest op de Belgische velden sinds 2016. Toen verliet hij de jeugdopleiding van recordkampioen Anderlecht om te tekenen bij het Italiaanse Avellino. Daar maakte hij indruk en dwong een transfer af naar Genua.

Bij Genua werd hij voornamelijk uitgeleend om uiteindelijk te belanden bij Serie B-club Pescara. Bij de Italiaanse tweedeklasser kwam hij al 14 keer in actie en deelde hij vanuit zijn meer defensieve rol ook al één assist uit.

Vanwege zijn recente transfer zal hij niet de meest goedkope optie worden. Maar samen met de optie die na Stephane nog zal worden uitgelicht, is hij wel degene met het meeste potentieel. En zo valt hij opnieuw binnen de visie van de club. Zet hem maar op de shortlist.

Louis Verstraete

En last but definitely not least, een naam die al meerdere transfer mercato's aan W-B gelinkt werd. Louis Verstraete, samen met Omeonga de man met het meeste groeimarge. Ondertussen is de rasechte Gentenaar 21 jaar en staat hij onder contract bij Royal Antwerp FC. Dat is zo sinds vorige winter, toen ook wij aan zijn mouw trokken. Uiteindelijk koos Verstraete dus voor een avontuur net voorbij de Schelde, maar daar komt hij niet van de bank, of haalt hij zelfs de selectie niet. Daarom is een nieuwe uitleenbeurt, of deze keer definitieve transfer, naar onze club allicht de beste keuze die hij momenteel kan maken. Een goede zaak voor W-B, want talent heeft Louis te over. En ook voor Verstraete is dit de ideale gelegenheid om zijn carrière te herlanceren. Niet twijfelen dus!

Volgende week ga ik op zoek naar aanvallende versterking. Tot dan!

Seppe Meul.