StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Koopjes op de transfermarkt: wintereditie III

Het is januari en we weten allemaal wat dat wil zeggen: transferperiode. Dé maand waarin teams die kwalitatief nog niet op z'n best staan, aan de slag kunnen gaan om hun ploeg alsnog klaar te stomen voor het tweede deel van de competitie. Ook Waasland-Beveren. Maar wat voor spelers heeft W-B nodig? En vooral, wie kan voor een prikje weg?


Ondertussen is het 21 januari. Na Felix Bastians mocht Waasland-Beveren gisteren nog Bill Lathouwers, een vervanger voor de tijdelijk vertrekkende Lucas Pirard, inlijven. Nog geen middenvelder of aanvallende versterkingen dus. Tot die tijd blijft de Kleppe van Seppe overuren draaien om haalbare en interessante pistes voor onze geliefde club te vinden. Deze week: een aanvallende doublure voor Koita, Efford, en Albanese.

Hervé Kage

In voetbalminnend België staat deze man bekend als een enfant terrible. Een moeilijk karakter, met een handleiding. Maar toch is deze 31-jarige vleugelaanvaller een garantie op doelpunten en assists. Voor zijn laatste passage in de Jupiler Pro League moeten we terug naar vorig seizoen. Toen in dienst bij KV Kortrijk maar zag zijn contract niet verlengd worden. Momenteel is Hervé Kage werkloos, toch ben ik overtuigd van zijn kwaliteiten. Deze dribbelkont heeft bakken ervaring, altijd een actie in huis en met oog voor zijn ploegmaats. Een vrij op te halen ervaren rot van de Jupiler Pro League. Dat hij 31 is en de Belgische nationaliteit niet bezit, vergeten we even. Ik zou niet twijfelen.

Clément Tainmont

Deze 34-jarige Fransman kunnen we noteren onder hetzelfde kaliber als Hervé Kage. Echter wordt hij niet gezien als een enfant terrible, eerder een harde werker die zich snel tot publiekslieveling weet te ontpoppen bij iedere club waarvoor hij speelt. Ik zal deze man altijd linken aan de heerlijke goal die hij voor KV Mechelen scoorde in de titelstrijd in 1B tegen Beerschot. Maar naast scherpschutter is hij ook schilder van beroep. Zijn voorzetten en vrije schoppen zijn vaak heerlijk afgemeten en een dribbel heeft deze oude rot in het vak ook nog in huis. Ook Tainmont is momenteel clubloos. Voor een prikje op te halen dus. Doen, W-B!

Olivier Myny

Eindigen doe ik met een oude bekende op de Freethiel. Olivier Myny, ondertussen 26 jaar oud is vanaf juni einde contract bij zijn huidige werkgever OH Leuven. Myny trok naar de Leuvenaars toen zijn contract bij, jawel, Waasland-Beveren niet verlengd werd. Poets wederom poets met mannen van King Power? Wat mij betreft zou ik als W-B zijnde niet twijfelen. Olivier Myny kennen wij allemaal als een werker, een kilometervreter, met een goed schot, heel veel enthousiasme, inzet en een leuke actie in huis. Momenteel zou hij statistisch gezien op fysiek vlak naar zijn beste vorm ooit moeten toegroeien. Dit lijken mij redenen genoeg om voor deze man een mooie inspanning te leveren.

Dat waren mijn transfertips voor nu. Het zal afhangen van de sportieve cel van onze club alvorens ik nog meer voorstellen bij elkaar probeer te rapen. Maar hoe dan ook, tot volgende week!

Seppe Meul.