StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HOOG TIJD OM DE ACHTERVOLGING IN TE ZETTEN.

Hoe verscheurend kan een weekendje voetbal in de JPL zijn : met een kostbaar puntje terugkeren uit Anderlecht en weten dat de concurrentie geen gemakkelijk programma heeft, maar uiteindelijk als verliezer van het weekend onderin het klassement uit de bus komen. We moeten natuurlijk de zaken netjes gescheiden houden, want de knappe prestatie van Cercle en Moeskroen op zaterdag, moeten los worden gezien van de even knappe manier waarop onze Leeuwen Anderlecht op eigen terrein in bedwang hielden. Een paar dagen daarvoor werd diezelfde prestatie geleverd op het veld van het Moeskroen dat zaterdag het "onoverwinnelijke" STVV van Peter Maes in zijn hemd zette. Ver van slecht dus, al had Nicky Hayen in Moeskroen misschien toch wat meer durf aan de dag moeten leggen en voor de 3 punten gaan.
Drie punten, om niks anders is het vanavond om 18.45 uur te doen ! Het verschil met Cercle is wat bedrieglijk, want officieel slechts een puntje, maar de Vereniging heeft 2 wedstrijden meer gewonnen en dat komt in geval van gelijke punten op het einde van de rit neer op een puntje extra.
Het is ongelooflijk hoeveel ploegen sinds de fantastische serie van W-B waarin het 13 op 15 pakte, het voorbeeld van de Waaslanders hebben gevolgd : Moeskroen, STVV, Zulte-Waregem dat ook een tijdje achter W-B in het klassement stond, net als onze tegenstander van vanavond KV Mechelen.

De Kakkers komen met een 15 op 18 op zak naar de Freethiel en verloren vorige week eerder onverwachts thuis van Standard dat uitgerekend tegen W-B aan zijn opmars begon. KV heeft op bestuurlijk niveau alweer woelige maanden achter de rug, maar het blijft verbazingwekkend hoe goed coach Wouter Vrancken zijn groep hiervan weet af te schermen. Geweldige trainer is dat en zeker in staat op korte termijn een Belgische topclub te leiden. Het behoud verzekeren is niet aan de orde voor KV, de top4 te hoog gegrepen, maar mits winst in Beveren kan het wel een flinke sprong maken in het klassement. Vrancken is een coach die in het belang van zijn club denkt en het aandurft een talent als Aster Vranckx die al een transfer naar het buitenland op zak heeft, nu al enkele weken als invaller te gebruiken.
Als we even de winstpartijen van Cercle en Moeskroen het voorbije weekend vergeten en louter focussen op onze eigen resultaten, heeft W-B niet verloren uit bij 2 best lastige tegenstanders (Moeskroen en Anderlecht). In die matchen moest Nordin Jackers slechts 2 tegendoelpunten incasseren, al was dat mede zijn eigen verdienste. De karrevracht aan tegengoals lijkt gestopt (alhoewel, Zulte-Waregem is nog niet zo lang geleden), maar het probleem van W-B situeert zich vooral op offensief vlak, of moeten we zeggen de aanvoer voor iemand als Frey die al te vaak de ziel uit zijn lijf werkt, maar frisheid ontbreekt zodra hij in zijn specifieke domein er moet staan. De matchen in Moeskroen en Anderlecht leverden al bij al te weinig offensieve dreiging op en waar Hayen in onze verdediging al enkele keren (te veel) met spelers schoof, moet hij dat ook maar eens overwegen met een Bertone of Heymans die minder fris lijken, maar liever niet met Mandjeck.
Er hoeven wat mij betreft geen 3 of 4 nieuwe spelers bij, maar een pure spelmaker à la Stef Peeters of Mercier, zou al een wereld van verschil kunnen maken. Voor een goed begrip : deze jongens zijn niet in beeld, want Roger Stilz vist niet in Belgische wateren, als we keeper Bill Lathouwers even vergeten, maar daarvan hebben de Amerikanen waarschijnlijk gedacht dat het een landgenoot was afgaande op zijn voornaam. Even grappig doen mag wel, maar dat is allerminst de sportieve situatie van W-B. Als er niet wordt gewonnen vanavond en er komt geen uitgestoken hand vanuit de hemel, staan we er in dat geval "sportief" beroerd voor. Met 30 punten te verdienen hoeft dat nog altijd niet definitief te zijn, maar het noodzakelijk goed gevoel van een overwinning en de positieve gevolgen er van, lijken dan weer ver weg en o zo nodig om de operatie redding succesvol af te maken.

Patrick Van Wesemael.