StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HET KAN NOG, MAAR WIE GELOOFT ER NOG IN ?

Met nog 10 speeldagen te gaan ziet het er naar uit dat de degradatiestrijd in een beslissende plooi is gevallen. W-B en Cercle Brugge hebben de minst goeie papieren met een voorsprong van 1 punt in het voordeel van de Vereniging (die wel 2 gewonnen matchen meer telt wat neerkomt op 2 punten extra) en daarenboven is het psychologisch voordeel voor de Bruggelingen aangezien zij W-B in Jan Breydel nog ontvangen. Moeskroen heeft zich lichtjes afgescheiden, maar voelt de hete adem van W-B en Cercle meteen in de nek wanneer de achtervolgers een keer winnen en de Henegouwers dat niet doen.
Hopelijk vergissen we ons, maar een herkenbaar gevoel bij de supporters van Waasland-Beveren steekt voor de tweede keer dit seizoen de kop op, nl. dat van het uitblijven van een volgende overwinning. Men voelt aan alles dat de goeie wil bij spelers en technische staf niet de oorzaak zijn, maar waar veel van onze nederlagen vaak met "nogal ruime cijfers zijn", lukt het uitbouwen van een voorsprong (laat staan een geruststellende), uiterst moeizaam. Het is zeker niet slecht over de hele lijn, maar het moet een stuk beter om de strijd met Cercle en hopelijk ook Moeskroen, met kans op succes, aan te gaan.

De wedstrijd tegen KV Mechelen was er een met 2 gezichten, maar ook een rode draad, want het blijft onbegrijpelijk hoe simpel onze defensie bij momenten wordt uitgespeeld, ongeacht welke verdedigers er staan of met hoeveel ze zijn. Daarbij valt het op dat dit toch het vaakst voorkomt in thuiswedstrijden en minder buitenshuis. Zullen we ons daarom vastklampen aan het feit dat we vanavond naar de Bosuil moeten en dit een vergelijkbare wedstrijd wordt met die tegen Genk en Anderlecht waar W-B, gediend door het noodzakelijke tikkeltje meeval, met een kostbaar puntje in de bus stapte. Het is tevens benieuwd uitkijken wat Nicky Hayen van plan is met de tegen Mechelen sterk ingevallen Albanese en Faucher die onder hun beiden voor een bijna geslaagde comeback zorgden tegen de Kakkers.
Sinds de komst van Franky Vercauteren won de Great Old 3 van de 4 wedstrijden onder zijn leiding, maar voorlopig ontbreekt de glans. Dat zal de coach van de Rood-Witten weinig deren, want het is niet met glans, maar met genoeg punten dat een plaatsje bij de top4 wordt afgedwongen. Er waren de voorbije weken heel wat afwezigen bij Antwerp, maar die komen druppelsgewijs terug en wees gerust, Vercauteren kan beschikken over een bank waar Hayen alleen maar kan van dromen.

Rekening houdende met de moeite die het Waasland-Beveren kost om een voetbalmatch winnend af te sluiten, geloof ik dat er nog wel een aantal overwinningen mogelijk zijn, maar of het er genoeg zullen zijn om de plaatsen 17 en 18 te vermijden, die hoop heb ik na Mechelen laten varen, maar ik vergis mij graag. O ja, W-B en Cercle werden in de media de voorbije weken geroemd omdat zij het vertrouwen in hun coach behielden, ondanks de slechte resultaten, maar ze staan op dit moment wel op vermijdbare plaatsen in de rangschikking. De hoogste tijd voor onze coach om dat vertrouwen te bevestigen !

Patrick Van Wesemael.