StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Transferwindow sloot afgelopen nacht.
Zij die hadden gedacht dat Waasland-Beveren met de steun van de Bolt Football Holdings enkele aansprekende transfers zouden realiseren, zullen wellicht deze ochtend met enige ontgoocheling de beschikbare lijstjes in de media hebben doorgenomen. Zullen we het als gemengde gevoelens omschrijven ? Met Sivert Heltne Nilsen en Felix Bastians kwamen 2 ervaren spelers de kern versterken en we durven hopen dat zij niet alleen hun ervaring meebrengen, maar ook kwalitatief tot beter in staat zijn dan de spelers die daarvoor op deze posities actief waren. Dat geloof is er wel, maar krijgen zij wel voldoende tijd om op een correcte wijze beoordeeld te worden ? Nilsen heeft tot nu toe alles gespeeld bij het Zweedse Elfsborg en is daardoor zeker onmiddellijk inzetbaar. Bastians krijgt voldoende spelgelegenheid van Hayen en komt er wel.

Van Louis Verstraete ben ik altijd fan geweest, maar behalve het feit dat een aankoopoptie werd bedongen, zie ik het nut om een geblesseerde speler aan te trekken niet goed in, vooral omdat er nog 9 cupmatchen kort op mekaar volgen. Of zou zijn revalidatie na een knieoperatie al flink opschieten of achter de rug zijn ? De transfers van Jeremy Cijntje en Bill Lathouwers roepen veel twijfels op, want zij kwamen bij hun club van herkomst amper aan de bak en zowel Heracles op het hoogste niveau als MVV in de tweede klasse, zijn absoluut geen hoogvliegers. Maar laat het duidelijk zijn, we vergissen ons graag en zullen dat met plezier toegeven als deze spelers het tegendeel bewijzen. Bovendien, als de oorzaak van weinig spelen bij de vorige club is dat er een kanjer je positie inneemt, snap ik wel dat men andere oorden wil opzoeken en daarenboven ligt dat voor een keeper nog heel anders. O ja, die uitleenbeurt van Cijntje kan op een ander vlak een schot in de roos worden, want uit goeie bron verneem ik dat zijn vriendin bij de knapste vrouwen van Nederland wordt gerekend. Het is ook benieuwd uitkijken welke de reactie is van Vukotic na de afgesprongen deal met Antwerp. Dat spelers als Keita, Pirard en Verreth worden uitgeleend is hoog tijd voor wat Keita betreft en interessant voor alle betrokken partijen in het geval van Pirard en Verreth.
Tot de verbeelding spreken deze inkomende transfers van W-B geenszins, maar er zijn al spelers met meer naam en faam als nieuwkomers door het ijs gezakt.
En als de spelers het niet doen, blijft er nog altijd de mogelijkheid om van trainer te wisselen. We gaan de capaciteiten van Nicky Hayen niet in vraag stellen, maar anderzijds kunnen we er niet omheen dat hij maar geen regelmaat in de ploeg krijgt. Er zijn zeker elementen die in zijn voordeel spreken waaronder de veerkracht van de ploeg en het feit dat er tamelijk vlot wordt gescoord (zelfs zonder Koita), maar achteraan blijven ze door onze verdediging snijden alsof het een pakje goeie boter is en op het einde van de rit valt het dubbeltje te vaak aan de verkeerde kant en dat kan evenmin nog toeval zijn. Maar we zullen Yves Vanderhaeghe wel zien vertrekken naar onze grote concurrent Cercle zeker ?

PVW.