StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB LIEVER EEN LUIS IN DE PELS VAN BRUGGE DAN IN DIE VAN OOSTENDE.

Vanavond ontvangt Waasland-Beveren in de 16de finales van de Croky Cup KV Oostende. Dat zijn normaal gezien wedstrijden waar men als supporter naar uitkijkt (zeker als het een thuiswedstrijd betreft), maar we hebben de indruk dat de interesse bij de fans voor deze wedstrijd in de buurt van het vriespunt zit. Meer zelfs, na enkele blamages in dit bekertornooi de voorbije jaren, wordt vaak bij het begin van het seizoen "wat verder doorstoten in de Beker van België" als een doelstelling uitgesproken, maar de rode lantaarn weegt op dit moment zo zwaar dat veel supporters op voorhand willen tekenen voor uitschakeling tegen Oostende en een onverhoopt puntje tegen de huidige en toekomstige landskampioen Club Brugge.

Het begint zwaar door te wegen bij de supporters van Waasland-Beveren : wedstrijden die gewonnen moeten worden leveren verliescijfers op en in matchen waar niks moet, maar alles mag, eindigen ondanks vaak zeer verdienstelijk weerwerk, met dezelfde afloop. Op die manier is het uiteraard onmogelijk om een negatieve spiraal om te buigen en eindelijk nog een keer goeie zaken te doen in het klassement. Vanavond vormt hierop een uitzondering, want er zijn geen punten te verdienen, maar wel de kwalificatie voor de 8ste finales van de Beker van België en daarenboven is het op papier geen onaantrekkelijke affiche. KV Oostende is immers voor heel wat voetballiefhebbers dit seizoen een aangename verrassing, misschien zelfs de seizoensrevelatie en we zien niet in waarom zij vanavond van hun geprezen systeem om hoog druk te zetten, zouden afwijken. Voor KVO is de beker de ideale manier om extra glans aan hun seizoen te geven, want alhoewel in theorie de top4 en dus play-off I nog kan, lijkt dat net iets te hoog gegrepen. We zien de Kustboys wel in staat, mits het doorstoot vanavond en in de 8ste finales de winnaar van OHL - Cercle ontmoet, ver geraken in deze editie van de Croky Cup.

Met pronostiekjes waarbij Waasland-Beveren betrokken is, valt voorlopig weinig geld te verdienen, want de afloop is te vaak voorspelbaar. Er is echter een rode draad, want een mindere helft wordt gevolgd door een betere, maar bij het sluiten van de markt staan de punten meestal achter de naam van onze tegenstander. Aan inzet en veerkracht geen gebrek, maar men blijft zondigen tegen steeds dezelfde fouten, nl. de focus houden tot het laatste fluitsignaal. W-B scoort van de ploegen onderin ver van slecht, maar het heeft geen gelijke als het op tegengoals aankomt.

Er zijn 2 interessante weetjes voor aanvang van deze match : alhoewel W-B het thuis bijzonder slecht doet dit seizoen, pakte het wel zijn eerste thuiszege tegen de Kustboys. Het werd 2-0 op de negende speeldag met goals voor W-B van Albanese en Sinani. Maar bekerwedstrijden zijn in weinig te vergelijken met competitiematchen en dat zette Rudy Beck dinsdag nog eens in de verf in zijn Gele Ditjes, Blauwe Datjes. De laatste bekerconfrontatie tussen beide ploegen een jaar of 9 geleden, werd ook op de Freethiel afgewerkt en het was de toenmalige tweedeklasser KVO dat vlotjes met 0-3 kwam winnen. Benieuwd of W-B het weer voor mekaar krijgt om zoals in de competitiematch de man in vorm Fashon Sakala aan banden te leggen. Fantastisch hoe deze gast zich aan het ontwikkelen is.

Patrick Van Wesemael.