StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HALF BEVEREN KEERT TERUG NAAR DE FREETHIEL.

Club Brugge is de naam van de huidige en toekomstige landskampioen, maar het Waasland is zacht uitgedrukt, goed vertegenwoordigd in de technische en medische staf van de Bruggelingen. Dat ze maar eens lief zijn vanavond voor zoveel Beverse vrijgevigheid !

De doelstelling voor dit weekend is duidelijk : hopen dat de kloof met in eerste instantie Cercle en vervolgens Moeskroen, niet groter wordt, want geen mens gelooft dat dit W-B in staat is meer te scoren in een rechtstreekse confrontatie met Blauw-Zwart. Moeskroen leverde vrijdagavond al een voor W-B positieve bijdrage door met 0-3 te verliezen van Kortrijk en hopelijk volgt Mechelen het voorbeeld van KVK tegen Cercle.

De midweekse bekermatch tegen Oostende verdiende beter dan uitgeschakeld te worden na 90 minuten. Met een tikkeltje meeval was deze wedstrijd minstens op verlengingen uitgedraaid, maar het mocht alweer niet zijn. Het zijn geen excuses, maar wel vaststellingen : de twijfelgevallen worden structureel in het nadeel van W-B beslecht en ik wil niet zo ver gaan als sommige supporters die van mening zijn dat het een gevolg is van ons verzet in de zaak "Propere Handen", maar in Antwerp was er misschien twijfel of de derde en winnende van The Great Old volledig over de lijn was en woensdag tegen Oostende kon de 3-3 welke minstens een vergelijkbare situatie was met Antwerp, geen doorgang vinden. Waar ik wel bijna zeker van ben is dat vanavond een scheidsrechterlijke beslissing geen invloed zal hebben op het eindresultaat, want Blauw-Zwart heeft zijn aarzelende fase van een paar maanden geleden, achter zich gelaten en dendert zonder enige concurrentie af op een volgende landstitel. En op enige laksheid/onderschatting in de Brugse spelersgroep hoeven we ook al niet te rekenen, want Clement is specialist-motivator en kan beschikken over een kwalitatieve kern waarmee roeleren geen verzwakking inhoudt. We zien niet in hoe W-B deze geoliede Brugse machine tot stilstand zou kunnen brengen, maar er zijn wel wat voetbalcliché's die voor een sprankeltje hoop zorgen : de bal is rond, een match moet altijd gespeeld worden, de spelers van de tegenstander hebben ook maar 2 voeten enz. Als de scheids er nu niet per se op staat dat de wedstrijd de volle 90 minuten moet worden uitgespeeld, want wie zou er bij een 2-1 voorsprong voor W-B in de 85ste minuut nog geld durven zetten op een driepunter voor de Waaslanders ? En toch moet ik spontaan nog even terugdenken aan dezelfde ontmoeting van 2 jaar geleden op vrijdagavond 7 december (de 50ste verjaardag van onze schatbewaarder Danny Michiels) toen W-B als rode lantaarn in het wedstrijdslot een 0-1 achterstand omboog naar een 2-1 overwinning, met weliswaar de hulp van een Brugse verdediger, maar laat ons hopen dat die straks opnieuw een handje willen toesteken.

In de bekermatch tegen Oostende hebben onze jongens mij absoluut niet ontgoocheld, maar alleen jammer dat er maar geen oplossing wordt gevonden voor de vele tegengoals. Bestaat ze niet, of vindt Hayen ze niet ? Het moet toch stilaan demotiverend werken voor zij die zich te pletter werken om goals te maken en vast te stellen dat zoveel arbeid voortdurend ongedaan wordt gemaakt door te gemakkelijke tegendoelpunten. En zou Nilsen na zijn botsing van de partij zijn ? Die gast begint in dat geval niet alleen met een geblesseerde neus, maar ook met het etiket van de duurste speler uit de clubgeschiedenis van W-B en mij lijkt het niet integratiebevorderend daar in de media en de supporters daar voortdurend op afgerekend te worden.

Patrick Van Wesemael.