StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Videoconferentie met CEO Antoine Gobin was realistisch, maar hoopvol.
Begin deze week kregen een tiental supporters van Waasland-Beveren een uitnodiging om donderdagavond middels een videoconferentie een kennismaking te hebben met onze grote baas Antoine Gobin. Geen idee op welke basis de selectie van de bevoorrechten werd gemaakt en laat er geen misverstand over bestaand, ondergetekende was er niet bij, maar het vermoeden bestaat dat de uitverkiezing werd gemaakt uit de moedige fans die het topfanpakket bij het begin van het seizoen hebben besteld en dat is een absoluut te rechtvaardigen criterium.

Het is uiteraard onmogelijk om alles in een bestek van enkele lijnen samen te vatten, maar we doen een poging om een kort, maar eerlijke impressie van dit leuk initiatief te brengen en daarbij past het een flinke schouderklop uit de delen aan onze Operations Manager Bart Foubert die als moderator/vertaler fungeerde en dat naar verluidt uitstekend heeft gedaan.

Misschien het minst prettige om mee te beginnen, maar voor mij het meest geruststellende, is dat indien het tot een degradatie zou komen wat uiteraard niet de bedoeling is, dit een vertraging zou betekenen voor de gemaakte plannen, maar absoluut niet het einde zou inluiden van de Bolt Football Holdings. De vergelijking werd gemaakt door onze CEO met Oostende waar bij de overname met moeite een vijftiental spelers in de deal zaten en het een kwestie was van doelgericht te versterken. Bij W-B spreken we al snel over een tiental spelers meer op het moment van de overname en opgeteld bij de noodzakelijke versterking op dat moment, is het resultaat een uiterst moeizaam werkbare en veel te grote spelerskern waarvoor tijd nodig is om deze op punt te stellen. Er zijn sinds januari onderhandelingen bezig met Crystal Palace dat eveneens in handen is van de Bolt Football Holdings, maar aanvankelijk was het bedoeling om een aantal getalenteerde jonge gasten te sturen, maar in de fysiek sterke JPL leek dat geen goed idee voor onze sportief-directeur Roger Stilz. Bogin kon/wou overigens niet dieper ingaan op de gedane of toekomstige transfers omdat dit de bevoegdheid is van de Zwitser.

Ondertussen wordt onopvallend voor de buitenwereld, hard gewerkt aan de professionalisering van de club wat ongetwijfeld zal leiden tot extra banen. Het is zeker niet de bedoeling om vrijwilligers aan de kant te schuiven, integendeel, maar het kan niet zijn dat medewerkers meerdere jobs moeten vervullen waardoor de focus voor hun initiële taak minder wordt.

Verder is het de bedoeling om spelers en supporters optimaal comfort aan te bieden om de club in allerlei opzichten aantrekkelijker te maken en dat staat ondertussen verder dan mooie plannen en woorden en misschien wel los van het sportieve, maar meermaals werd de vergelijking gemaakt met OHL en wie ons nationaal voetbal een beetje volgt, weet dat daar schitterend werk wordt geleverd, weliswaar stapje voor stapje en dat kan voor bepaalde supporters leiden tot begrijpelijk ongeduld of ongeloof, maar het doet niks af aan de positieve intenties van de investeerders.

De vraag kwam van een topfan, maar de reactie van onze CEO maakte indruk : de precieze vraagstelling ontgaat mij, maar Antoine Gobin haalde op een gegeven moment het boek van 80 jaar KSK Beveren boven en vertelde dat hij dit samen met Bart Foubert van begin tot het einde had doorgenomen en wees op opvallende wijze meermaals op de naam KSK Beveren.

Tot slot : het is voor Gobin op korte termijn een prioriteit dat de supporters zodra deze weer toegelaten worden in het stadion, gebruik kunnen maken van de diverse horeca-aangelegenheden en niet in hokjes worden gestopt, want dat hoort niet bij een vereniging die zich profileert als familieclub.

Concluzie : mooi initiatief, dat sowieso en qua inhoud hoopgevend is met het oog op de toekomst. Alleen, we zeulen als supporters van W-B een traumatisch verleden mee en dat zorgt voor een logische, maar niet verkeerde remming op het enthousiasme. Ik heb gepoogd een betrouwbare en neutraal beeld te schetsen van deze videoconferentie, maar weet dat deze samenvatting beperkt is en gebaseerd is op de indruk van &eacite&eaciten iemand, maar het vertrouwen in die persoon is groot.

* Enkele echo's na de 16de finales van de Croky Cup.
Een trouwe bezoeker van onze website stuurde mij vorige week na de uitschakeling in de Beker van België tegen Oostende, een mail met daarin de opmerking dat de volgende tegenstander van KVO dus Cercle zou worden (de Vereniging haalde het dinsdagavond met 3-1 van Oostende) en nu komt het, de laatste speeldag van het seizoen staat Oostende - Cercle op het programma. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om het op een akkoordje te gooien, lees Oostende mag verder bekeren en Cercle wacht de laatste speeldag een vriendenbezoekje aan de kust. Iedereen tevreden dus, maar dat was wellicht zonder Yves Vanderhaeghe gerekend, want alhoewel nog vrij jong qua leeftijd, is die ondertussen al voldoende door de wol gewassen. "Wat we hebben pakken ze ons niet meer af en wat er nog moet komen zien we wel", zoiets ongeveer moet de sympathieke Vanderhaeghe hebben gedacht en gelijk heeft hij natuurlijk. Ondanks een moeizaam begin en vroege achterstand, haalde Cercle het uiteindelijk verdiend en nu moeten we uiteraard hopen dat de Kustboys op speeldag 34 revanche willen nemen, in de hoop dat tegen die tijd dit onderling West-Vlaams treffen nog van belang is voor W-B (tenzij we tegen die tijd niet meer in te halen zijn voor de Bruggelingen, maar nu ben ik even aan het dagdromen).

De les die we hieruit als entourage van W-B kunnen leren is dat men best zelf doet wat men moet doen en als dat gelukt is, mag er even over het muurtje worden gekeken om te zien hoe de buren het stellen. Als supporter van W-B zijn we gewend geraakt aan de omgekeerde wereld en gaan we al op voorhand kijken naar het programma van de concurrentie. Een andere trouwe websitebezoeker van de Freethielvrienden Bornem heeft begin deze week zelfs een rekensommetje gemaakt voor de laatste 8 speeldagen van Cercle en W-B en ik moet zeggen, we kwamen er niet slecht uit en het was toch realistisch, want voor de eerstvolgende 2 matchen (thuis Eupen en Charleroi) heeft hij slechts 1 puntje in de begroting ingeschreven. Toegegeven, hij heeft gegokt op Beverse winst in het rechtstreeks duel tussen Cercle en W-B in Jan Breydel.

Nog in het bekertornooi werd STVV met het kleinste verschil uitgeschakeld door Genk. Woensdag had ik het in de Freethielsprokkels nog over spelers die in Beveren misschien toch een beetje ondergewaardeerd werden, maar o.a. bij Moeskroen veel hebben gespeeld (Cools en Blondelle). Een vergelijkbare situatie is er voor Jonathan Buatu die van Peter Maes veel mag spelen en het ook uitstekend doet. Nu hebben we van Rudy Beck in de Gele Ditjes, Blauwe Datjes, regelmatig meegekregen dat Jonathan het ver van onaardig deed in het buitenland, maar dat hij het tot vaste waarde zou scheppen in een team dat door Peter Maes wordt geleid en zichzelf op een paar weken tijd van rode lantaarn tot bijna middenmotor kroonde, dat is bijzonder fijne vaststelling voor Buatu. Dan heeft zijn maatje Maximiliano Caufriez het verrassend genoeg iets lastiger om tot het statuut van titularis te komen, want hij moest het de voorbije weken hebben van enkele invalsbeurten aan de rust en dat is op zichzelf eveneens verrassend, want Maes heeft hem al meermaals op de flank uitgespeeld en daar kwamen al flink wat bruikbare voorzetten van die tot doelgevaar en een paar goals hebben geleid. Wie weet heeft sluwe Maes op die positie wel een nieuwe toekomst voor Max in petto.

PVW.