StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB CRUCIAAL WEEKEND VOOR W-B, MAAR NIET BESLISSEND.

Deze namiddag gaat Waasland-Beveren in de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen op zoek naar een zesde overwinning van het seizoen en dat "zou" een belangrijke kunnen zijn om als morele winnaar de laatste rechte lijn van de degradatiestrijd mee in te gaan. Papier laat zich met een vingerknip verscheuren, maar op papier heeft W-B, voor zo ver vergelijken mogelijk is, het minst zware programma ten opzichte van zijn concurrenten Cercle en Moeskroen, te beginnen met dit weekend.

W-B mag deze namiddag de spits afbijten tegen Eupen, maar wat er straks ook gebeurt op de Freethiel, zondag wordt bijzonder interessant met Cercle - Anderlecht en Gent - Moeskroen. Definitieve beslissingen kunnen er de eerstvolgende speeldagen nog niet vallen, maar indien W-B zijn wedstrijd in de vooravond niet met een driepunter afsluit, zal het voor de sportieve leiding bijzonder lastig worden om het schip drijvende te houden en zal in dat geval het puntenverlies van W-B de concurrentie vleugels geven.

Het is ondertussen van 13 december geleden dat een zeldzame overwinning op speeldag 16 in het Mechelse Afas-Stadion werd opgetekend. Tussendoor varieerden de prestaties van W-B van verdienstelijk naar degelijk, maar een "goed" over de volle 90 minuten bleef uit en laat het duidelijk zijn, die is ook niet nodig om 3 punten te mogen bijschrijven. In offensief opzicht hebben onze jongens bewezen best efficiënt te kunnen zijn (het ontbreken van Koita de laatste weken en het uit vorm zijn van Heymans hebben we zeker gevoeld), maar Nicky Hayen doet er toch goed aan eens een weekje in de leer te gaan bij een slotenmaker, want een deftig slot op de deur heeft hij, ondanks enkele degelijke individualiteiten en dito experimenten, nog steeds niet gevonden. Met 56 tegengoals steekt W-B met schot en klank boven de concurrentie uit, maar dat is in dit geval geen compliment. Globaal genomen ben ik er echter van overtuigd dat er voldoende materiaal voor handen is om met kans op succes de strijd met Cercle en Moeskroen aan te gaan, maar ons groot nadeel is dat we het zo ver hebben laten komen dat elke misstap vanaf nu dodelijk kan zijn.

Dat Eupen kan voetballen bewees het vorig weekend nog door, weliswaar geholpen door de VAR, met een knappe 2-2 op zak naar de Oostkantons terug te keren. Het is een ploeg die absoluut niet in de problemen zal komen dit seizoen en fijn dat we straks weer even kennis kunnen maken met 2 vertrouwde gezichten, want Jens Cools en Aleksandar Bojevic liepen toch een tijdje rond op de Freethiel. Hopelijk heeft mijn sinds jaren favoriete speler Stef Peeters deze week zijn 29ste verjaardag heel uitbundig gevierd en loopt hij op flanellen benen rond, want wat een geweldige voetballer die blijkbaar voldoende sportieve uitdaging vindt bij ploegen zoals Cercle en Eupen en dan vraagt een supporter van W-B zich terecht af, waarom niet bij ons ? En wat vindt die Smail Prevljak de laatste weken vlot de weg naar de netten ! We moeten hopen dat hij vanavond niet met een smile van het veld stapt ! KAS Eupen is ook zo'n ploeg die spot met zogenaamde waarheden op succes als daar zijn : het is een voordeel om een coach of spelers van bij ons te nemen die de JPL kennen, met een goeie infrastructuur kan men de betere spelers lokken enz. Het is ook de ploeg waar spelers die in Beveren nogal gemakkelijk worden afgedaan als, net iets te weinig voor een basisplaats (Jens Cools, Siebe Blondelle) keurig in het plaatje werden ingepast en er veel speelden of hebben gespeeld in het geval van Siebe.

In de thuiswedstrijden tegen Oostende en Moeskroen een paar maand geleden, moest het gebeuren en het gebeurde ook, met dikwijls dank aan Aboubakary Koita. Thans is de situatie nog nijpender, want minder speeldagen om uitschuivers te compenseren. Pakken we na een match of 10 zonder winst eindelijk nog eens een overwinning of herhaalt zich de recente geschiedenis van, net niet ? Twijfel, onzekerheid en angst over een goeie afloop, daarmee hebben de spelers de supporters al meerdere weken opgezadeld en we leggen de bal vanaf nu graag in hun kamp om ons daarvan te verlossen. Het is de hoogste tijd om het heft in eigen handen te nemen zodat de fans ook een keer een ontspannen zondag kunnen beleven en wat voor een ?

Patrick Van Wesemael.