StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB IN T-SHIRT IS WAARSCHIJNLIJK NOG IETS TE VROEG.

Het Belgisch weer heeft zich de voorbije dagen in zijn meest realistische gedaante gepresenteerd. Vorige week vroor het nog dat het kraakte, maar als we de neerslag van vandaag even vergeten, lijkt het alsof de winterjas al definitief naar de kleerkast mag en maar goed ook, want wat is er allemaal afgezeurd over die 3 matchen die werden afgelast vanwege enkele moeilijk tot onbespeelbare stroken terrein door de vorst. Ik ben het er mee eens dat ons voetbal door dit soort toestanden geen goeie beurt maakt, maar om daarvoor alle goeie intenties van onze club (ik ga dus niet oordelen over de velden van Oostende en Charleroi) in twijfel te trekken, dat is dan weer te kort door de bocht. En dat iemand mij eens komt vertellen welk belang W-B zou hebben bij het uitstellen van de wedstrijd tegen Eupen van zaterdagavond ? W-B weet nu inderdaad dat mits winst vanavond het over Cercle in de rangschikking springt en nadert tot op 2 punten van Moeskroen, maar dat mes snijdt langs twee kanten, want het zorgt voor een zware druk en als het vooropgestelde doel van winst niet wordt gehaald, deelt W-B zichzelf een ferme mokerslag uit. En over die boetes van 50 of 100.000 Euro gesproken indien het rapport van de scheids vernietigend is voor de betreffende club, als de Pro League vergelijkbare sancties zou hanteren voor de eigen tekortkomingen, dan zat het dezer dagen met een schuldbemiddelaar opgezadeld.

En dat Eupen ook nog even aan de klaagmuur ging staan omdat het een zinloze verplaatsing en afzondering had gemaakt, er zijn bij mijn weten jobs waarin werknemers het met minder moeten stellen dan pendelen met een luxeautocar, gebruik maken van de betere hotelaccommodatie en wat gamen.

Maar er wordt dus ook gevoetbald straks op de Freethiel en de inzet van die partij voor W-B laat niets aan duidelijkheid over. Winst zal zonder twijfel psychologisch voordeel opleveren ten opzichte van Cercle Brugge en Moeskroen met perspectief voor de match van zaterdag tegen een vergelijkbare tegenstander als Eupen, nl. Charleroi, want alhoewel dat niet van het klassement valt af te leiden, schat ik de Panda's voetballend even hoog in als de Zebra's. Maar naast winnen zijn er nog 2 andere opties voor de afloop van een voetbalmatch en met geen van beiden kan W-B zich vanavond omstreeks 19 uur verzoenen. We hebben alshetware in theorie nog veel in eigen handen na het gelijkspel van Cercle (niet ten opzichte van Moeskroen), maar er kan geen tijd meer worden verloren om er iets mee te doen. Na de match van vanavond is er één winnaar en 2 verliezers of één verliezer en 2 winnaars. Feit is dat Eupen een taaie tegenstander is die plusminus evenveel keer wint als verliest (7 winstpartijen, 9 werden met verlies afgesloten), maar het kwam in 26 voorgaande matchen liefst 11 keer tot een puntendeling en het moet daarmee alleen Anderlecht laten voorgaan.

Patrick Van Wesemael.