StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WIE VAN DE DRIE DOET DE BESTE ZAAK ?

Met nog 21 punten te verdienen en 3 ploegen op een zakdoek van mekaar in het klassement, kan op dit moment elke uitschuiver in de degradatiestrijd dodelijk zijn, vooral als het rechtstreekse confrontaties betreft zoals dit weekend Moeskroen - Cercle Brugge. Maar laten we bij de les blijven die ons leert dat het veel verstandiger is om eerst zelf te doen wat men moet doen en pas dan over het muurtje te kijken.

Woensdag pakte Waasland-Beveren een moeizaam bevochten 1-0 overwinning tegen een Eupen dat voor de tweede keer op een paar dagen tijd richting Waasland moest afzakken en dat viel niet in beste aarde. Het speelde met het mes tussen de tanden en er was een uitstekende Jackers nodig om de volle inzet op de Freethiel te houden. De match kwam niet in aanmerking voor een schoonheidsprijs, maar wie uit de Beverse entourage zal daar om malen ? Collectief werd een degelijke prestatie neergezet en de nul werd eindelijk nog een keer gehouden met grote dank aan Nordin en dat is belangrijk, want dat betekent op zijn minst een puntje.

Qua moeilijkheidsgraad is Charleroi een vergelijkbare tegenstander met Eupen. Er zijn wel 6 punten verschil in het voordeel van de Zebra's, maar voetballend moeten de Panda's zeker niet onderdoen. Charleroi speculeert met zijn snelle spitsen waaronder Fall, meer op de counter, maar heeft o.a. met Morioka en Gholizadeh ook een pak technisch vernuft in huis. Eigenlijk heeft Sporting in alle geledingen een goeie mix van ervaring en kwaliteit en dat resulteerde in een verbluffende start en verrassend meerdere weken de koppositie. Maar zo hard het ging de eerste paar maanden van het seizoen, des te moeizaam verliepen de voorbije maanden. Dat de Zebra's geen concurrent zouden zijn van Club Brugge in de titelstrijd is uiteraard geen verrassing, maar dat zij na 27 speeldagen naar een negende plaats zijn afgegleden, is dat wel. En toch moeten deze cijfers wat genuanceerd worden, want Charleroi heeft nog een match tegoed tegen Blauw-Zwart en de kloof met de beoogde vierde plaats die recht geeft op play-off I, is niet groter dan 4 punten. Alles is dus nog mogelijk, maar de concurrentie is moordend.

Een van de mooiste overwinningen dit seizoen behaalde W-B in het Stade du Pays de Charleroi. Het was de periode dat Koita furore maakte en alles wat hij aanraakte in goud veranderde met als resultaat een aangename 0-2 en tweemaal Abubakary Koita aan het kanon. De thuisploeg speelde wel een volledige tweede helft met 10 man na uitsluiting kort voor rust van Ilaimaharitra en die overkwam dat volgens mij een jaar eerder ook al een keer op de Freethiel. Beter thuis blijven Marco of net niet ? Die overwinning verloste W-B toen van de rode lantaarn en we moeten hopen dat zij hem ons ditmaal niet onrechtstreeks doorgeven, want bij thuisverlies en een puntje van Cercle op Le Canonnier is het zo ver. Aan inzet is er bij W-B meestal geen gebrek, maar een constante bij de 6 gewonnen matchen was wel dat deze stuk voor stuk moeizaam bevochten waren. Op zichzelf geen probleem, maar wel slecht voor de hartlijders en wat zou het prettig zijn eens een overwinning te laten optekenen die vroeger zekerheid biedt dan het laatste fluitsignaal. Zitten we na dit weekend weer met dat rotding op zak, blijven de verschillen onderin ongewijzigd of profiteert W-B optimaal van het onderlng duel tussen Moeskroen en Cercle ? De heel nabije toekomst zal het leren.

Patrick Van Wesemael.