* Kleine correctie op rekensommetje van gisteren maandag.
We komen nog even terug op het rekensommetje van gisteren waarin ik opmerkte dat W-B dit seizoen slechts 2 puntjes had gesprokkeld in de slotfase van een wedstrijd. Het zijn er natuurlijk 3, want tegen Genk zorgde toen ook al Vukotic diep in de blesseretijd voor de oververdiende 1-1 gelijkmaker. Persoonlijk vond ik deze thuiswedstrijd tegen Genk de meest complete van het seizoen. Het speelde de Limburgers in de eerste helft tureluurs, maar het kon dit overwicht niet omzetten in een voorsprong. Na rust herstelden de bezoekers het evenwicht en leken tot plusminus de 96 ste minuut op een diefje met 3 punten uit Beveren te gaan vertrekken, maar Aleksandar Vukotic verhinderde dus een regelrechte hold-up. Vuko lijkt dus ons geheim wapen bij een overbrugbare achterstand in het wedstrijdslot, want zijn 2 goals tot nu toe waren goed voor even zoveel punten. Mijn missertje van gisteren is bij deze gecorrigeerd en gelukkig heeft dat geen punten gekost.

* Wisselen of niet wisselen ?
De gelijkmaker van Charleroi zaterdag in de 91 ste minuut, lokte op het moment zelf en daags nadien nogal wat discussie uit bij de supporters over het feit of Nicky Hayen na de voorsprong en met 3 minuten te spelen van de reguliere tijd en 3 minuten blessuretijd, er goed had aan gedaan nog enkele wissels door te voeren om het onvermijdelijk slotoffensief van de tegenstander te breken en sowieso een paar frisse krachten in te brengen aangezien Hayen tot dan toe alleen Cijntje had ingebracht en er dus nog 4 wisselmogelijkheden waren. Toegegeven, op het moment dat Vukotic onze harten een paar versnellingen hoger liet slaan, kwam die optie om te wisselen ook ter sprake bij mijn gezelschap, maar we waren het er snel over eens dat het misschien beter was om dat niet te doen. Onze ploeg had nagenoeg de volledige controle in die fase en dan kan wisselen en het overnemen van bepaalde posities ook voor twijfel of misverstanden zorgen. Bovendien werd er in vorige wedstrijden waarin we op het laatste nippertje punten verloren, wel gewisseld (Vieira was daarbij een keer betrokken) en dat liep dus slecht af. Maar misschien helpt deze analyse om er uit te komen : er was een onrechtstreekse en een rechtstreeks betrokkene bij de gelijkmaker van de Zebra's. De onrechtstreekse was Nordin Jackers die in de voorafgaande fase even mistastte, want als hij daar de bal pakt zoals werd verwacht, komt er even rust en worden er weer wat seconden gewonnen. De rechtstreeks betrokkene was de ingevallen Cijntje die de man welke de voorzet naar Bruno trapt, geen duimbreed in de weg legt wat uiteraard niks afdoet aan de schoonheid van het doelpunt van Bruno. Overigens, tussen het graaien van Jackers en de parel van Bruno, zat meer dan een halve minuut en daarin raakte geen enkele speler van W-B de bal en dan is men zoals Wuytens het uitdrukte "niet scherp". Kortom, het is altijd makkelijk praten achteraf en zulke zaken lopen een keer goed, maar ook een keer slecht af. Discussie gesloten en hopelijk overkomt het ons zaterdag in Jan Breydel niet opnieuw.