StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Waasland-Beveren professionaliseert binnenskamers, nu nog op de grasmat

Wie vorige week op sociale media scrolde en de club volgt, is ongetwijfeld de video met de nieuwe eigenaars tegengekomen, en even blijven hangen. In die video kregen we, voor het eerst persoonlijk, de kans kennis te maken met de gezichten achter de investeringsgroep, de visie en de toekomstplannen van die groep. En dat was nodig om de perceptie rond die investeerders boven het vriespunt te houden.


Toegegeven, ik werd gelukkig van die video. Niet alleen omdat er een aantal mooie dingen werden benoemd. Onder andere het feit dat ze de club als "Beveren" uitspreken, maar dat terzijde. Ook omdat het voor mij een eerste echte kennismaking was met de mensen die deze club vorige zomer overnamen. En dat dat nu pas voor het eerst was, riep toch heel wat vragen op. Daarom de smile op mijn gezicht, alleen al toen ik de titel las.

Bij het bekijken van het filmpje werd mijn gelukzalig gevoel niet vervangen door scepticisme. En daar hoopte ik op, maar dat had ik niet verwacht. Eerst en vooral kwam dat omdat er duidelijk brainstorms vooraf zijn gegaan aan het maken en posten van die video. Niet snel snel iets in elkaar steken, maar met de juiste vragen én juiste antwoorden naar buiten komen. Sportief directeur Roger Stilz was verrassend realistisch over het huidige seizoen en zei dat het ver van een rustig seizoen is geweest tot nu toe. En dat had hij liever anders gezien, ook al is hij hier nog niet zo lang. Die man is hongerig, en dat zint me wel.

Daarnaast sprak Antoine Gobin, CEO van de club, over het belang van de lokale verankering en het belang van de fans. Hij haalde aan dat dat de essentie is van een voetbalclub en dat er daarom in de toekomst blijvend zal worden ingezet om het de fans zo aangenaam mogelijk te maken. Voor, tijdens en na een seizoen en een wedstrijd. Dat dat niet meteen met de juiste keuzes, of volgens de noden en verwachtingen van iedereen is, lijkt mij maar normaal. Ik geef hen daarom graag het voordeel van de twijfel naar de toekomst toe.

Tot slot wil ik als eeuwige -vuur aan de schenen legger- toch ook even aanhalen dat niet alles in de video aan bod kwam, hoewel dat toch tot mijn verwachtingen behoorde. Dan heb ik het vooral over een naamsverandering, zij het op korte of lange termijn. Want geef toe, wij als rasechte Beveren-supporters zullen ons nooit volledig kunnen vereenzelvigen met de huidige naam. Daarnaast miste ik ook een antwoord over de bouw van een nieuwe tribune aan de kant van de Klapperstraat. Die tribune betekent al jaren de schande van ons anders gezellige en machtige stadion. Die onder handen nemen zou een serieuze stap zijn richting professionalisme.
Soit, de teneur van de video is over 90% positief, realistisch en met een visie. En dat heeft mij gelukkig gestemd. Maar ook hoopvol richting de toekomst. Of we ons redden, ligt volledig in onze eigen handen. Daarvoor zullen we op sportief vlak ook nog serieuze stappen moeten zetten qua professionalisme. Door bijvoorbeeld krappe voorsprongen in de slotminuten vast te houden. Maar zolang wij daar als supporters niet bij kunnen helpen vanuit de tribunes door de longen uit ons lijf te zingen, doen we dat maar vanuit onze zetel. En hopelijk ook via sociale media.

WE-ARE-BEVEREN!

Seppe Meul.