StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

Beste websitebezoeker,
We hebben met onze website niet de bedoeling om teksten die ons worden bezorgd klakkeloos over te nemen, maar voor de persmededeling van Waasland-Beveren die ik eerder deze week mocht ontvangen, maken we graag een uitzondering. Ik maak me "gelukkig" sterk in naam van alle Freethielvrienden en het overgrote merendeel van onze bevolking, te mogen stellen dat de dramatische gebeurtenis die het Belgisch nieuws het voorbije weekend beheerste, ons allen tot in de diepste vezels van ons lichaam heeft geraakt. Het raakt ons in het bijzonder, die voor het coronatijdperk zo vaak in deze mooie gemeente kwamen misschien nog net iets dieper, maar een menselijk drama zoals het David in het weekend overkwam, hoort nergens een plaats te krijgen. Het is onze verdomde plicht dergelijke wanpraktijken scherp te veroordelen en te beseffen dat ieder van ons het recht heeft de eigen waarden te laten respecteren. Het is onbegrijpelijk dat jonge mensen die nog een heel leven voor zich hebben, met zulke waanzinnige gedachten in onze maatschappij vertoeven. Ik ben er zeker van dat het uitzonderingen zijn die met zulke malafide gedachten rondlopen, maar het maakt het leed voor de familie en vrienden van David er niet minder op. Supportersclub Freethielvrienden Bornem houdt er aan zij die David nauw aan het hart lagen, bijzonder veel sterkte toe te wensen bij het verwerken van hun verdriet en laat deze mooie voetbalwijsheid in deze donkere dagen voor een beetje troost zorgen : You Never Walk Alone. Fijn ook dat de club Waasland-Beveren werk heeft gemaakt van het statement dat hierna volgt.

PVW


Beste perscontact,

Net in het weekend waarin we onze geel-blauwe cornervlaggen veranderden in regenboogvlaggen, werd een man brutaal vermoord in het hart van onze gemeente Beveren. Hij werd vermoord uit haat. Wij van Waasland-Beveren vinden het ongelofelijk belangrijk deze gruwelijke daad en degenen die ervoor verantwoordelijk zijn in de sterkst mogelijke bewoordingen te verwerpen. We geloven in gelijkheid als basisrecht.

We vonden het als club enorm belangrijk om, via onze kanalen, een statement de wereld in te sturen met die boodschap.

De komende dagen, weken en maanden gaan we in overleg met verschillende partijen om hen te steunen in de strijd om gelijkheid.

Sportieve groeten,

Martijn De Jonge
Pers- en communicatieverantwoordelijke
Teammanager A-kern