StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Met nog vier speeldagen te gaan, is het einde van de competitie in zicht. Tot nader order bevinden we ons nog steeds op de laatste stek in het klassement. En deze situatie is niet de meest gunstige om aan de onderhandeltafel te gaan zitten om spelerscontracten open te breken. Maar heel lang zou ik er nu ook weer niet mee wachten.

Op 30 juni lopen de contracten van Daan Heymans, Georges Mandjeck (heeft optie op een extra jaar), Djihad Bizimana, Din Sula en Denzel Jubitana af. Vooral bij Bizimana, Sula en Jubitana kan je je afvragen of het essentieel is om hun contract te verlengen. Bizimana kwam in zijn eerste seizoen op de Freethiel nog het vaakst van de drie in de basis. En, wanneer hij mocht spelen gaf hij mij een meer dan degelijke indruk. Iemand aan wie je de bal kwijt kan in penibele situaties. Maar, toch een té laterale voetballer die vaker opzij of achteruit speelt dan vooruit. Kortom, een degelijke zes, die door beperkte speelkansen in zijn twee laatste seizoenen op de Freethiel nooit door wist te breken als vaste waarde in de ploeg.

En dan hebben we nog Sula en Jubitana. Ook voor deze twee geldt eigenlijk hetzelfde. Die laatste kwam nog langs de grote poort binnen door in zijn debuut knap de 2-2 te scoren tegen Sint-Truiden. Ook de weken die erna volgden leefde hij nog op de wolk van zijn debuut en speelde hij aardig. Stelselmatig ging zijn niveau helaas achteruit, en verdween hij meer en meer naar het achterplan. En ook Sula wist eigenlijk nooit volledig te overtuigen. Hij liet wel centimeters zien van zijn neus voor doelpunten maar was te weinig beslissend om het te maken als onze vaste nummer 9. Hun contracten zullen volgens mij eind juni niet worden verlengd.

Dan heb ik het nog niet gehad over Georges Mandjeck en Daan Heymans. Mandjeck kwam in september in de ploeg en gaf meteen een kwaliteitsinjectie aan de toen zéér matige ploeg. Met hem in de basis heb je altijd een aanspeelpunt, iemand die de rust kan bewaren en die niet bang is van een professionele fout of een gele kaart. Iemand die je écht nodig hebt om een voorsprong vast te houden door kleine maar slimme foutjes te maken om het spel te vertragen. Hij heeft zoals gezegd nog een optie open op een tweede seizoen op de Freethiel. Echter verhuisde hij in februari van het veld naar de bank en moest hij plaats ruimen voor onze recordaankoop Sivert Heltne Nilsen. Toch zou ik het geen overbodige luxe vinden om hem er volgend seizoen, zij het in 1A, zij het in 1B, toch bij te hebben. Verlengen die handel!

Afronden doe ik met de belangrijkste naam in deze lijst, Daan Heymans. Laat mij openen met te stellen dat ik er mij bewust van ben dat hij, zeker als 1B het verdict wordt voor Waasland-Beveren, niet op de Freethiel zal blijven. Maar als het toch nog 1A zou worden, hebben we er alle baat bij om deze goaltjesdief langer aan de club te verbinden. Denk en zeg ervan wat je wil, maar met 8 doelpunten en 2 assists in 26 wedstrijden sta je bij een club als Waasland-Beveren altijd in de basis. Spelen we volgend seizoen in 1A, dan heeft ook Heymans zelf er enkel voordeel bij om een seizoen te bevestigen bij een ploeg die het hele seizoen lang in de rechterhelft van het klassement vertoeft. De kanttekening over 1A of 1B, is zeker in dit geval een belangrijke kanttekening om te maken. Maar ik zou als Waasland-Beveren toch alles uit de kast halen om het contract van Heymans open te breken. Al is het maar om toch nog iets aan hem te verdienen moest hij toch beslissen de Freethiel te willen verlaten.

Afwachten wat het wordt!

Seppe Meul.