StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB STRAKS VISSEN OP BONUSPUNTEN IN OOSTENDE.

Het einde van de reguliere competitie nadert met rasse schreden en er wacht W-B een bijzonder lastige klus om in de 4 resterende wedstrijden de degradatie nog af te wenden. Het heeft nog een bonuswedstrijd ten opzichte van Cercle en Moeskroen, maar die thuiswedstrijd van volgende week dinsdag 6 april tegen Sint-Truiden biedt uiteraard geen zekerheid op punten.

Als we het klassement van Oostende bekijken zouden we in normale omstandigheden stellen dat W-B deze namiddag niks te verliezen heeft aan zee, maar het tegendeel is waar. In de veronderstelling dat we er zouden in slagen de thuiswedstrijden tegen STVV en Kortrijk winnend af te sluiten (maar dat moeten we natuurlijk eerst nog voor mekaar krijgen), zal er sowieso nog iets geoogst moeten worden op verplaatsing. Oostende vandaag of OHL op de laatste speeldag zijn de twee mogelijkheden, maar beide ploegen hebben tot op de dag van vandaag nog perspectief en zijn nog niet toe aan eindeseizoensmatchen. Oostende staat daar toch maar fier te pronken op een heel knappe vierde plaats en heeft in theorie met thuismatchen tegen W-B en Cercle Brugge het gemakkelijkste programma van de ploegen die play-off I ambiëren. Zoals gezegd in theorie, want vanuit het oogpunt van Oostende gezien denk ik dat zij liever hadden gespeeld tegen ploegen die geen ijzers meer in het vuur hebben liggen. Ik heb al eerder de loftrompet boven gehaald voor de Kustboys en ga dat niet meer herhalen, maar ik blijf de metamorfose die coach Blessin heeft gerealiseerd, razend knap vinden, want ze mogen daar in Oostende wel spreken over een "weireldploegsje", zoveel wereldtoppers lopen er nu ook weer niet rond en dus pet af voor de coach en zijn manschappen.

Het is een vreemde situatie : het seizoen loopt op zijn laatste benen en door een toeval van corona, Beker van België en een interlandbreak, is het een maand geleden dat Waasland-Beveren nog in actie kwam. Die laatste officiële competitiematch tegen Beerschot sloot W-B met gemengde gevoelens af, want een zo goed als perfecte wedstrijd leverde als bij wonder geen enkel punt op. Daarna volgden een verloren en een gewonnen oefenpot tegen respectievelijk Antwerp en Zulte-Waregem, maar ook al was Nordin Jackers gisteren in een Vlaamse krant laaiend over die 4-1 tegen de Dury-boys, toch voorzichtig zijn met het inschatten van zulke partijen die voor de ene een gelegenheid om vertrouwen te tanken kan zijn, maar voor de andere niet meer dan een verplicht nummer. Maar wel hoopvol dat het geloof bij de spelers na een lange inactiviteit geen deuk heeft gekregen, want zij zijn uiteraard de belangrijkste schakel in het geheel. W-B speelde dit seizoen al tweemaal thuis tegen KVO en dat waren 2 van onze betere matchen dit seizoen. Er werd gewonnen voor de competitie en in de Beker van België werd het een echte thriller waarin W-B lang op voorsprong stond, in het slotkwartier die voorsprong compleet zag omgebogen, maar de gelijkmaker in blessuretijd zag afgekeurd vanwege twijfelachtig buitenspel. Met deze wetenschap in het achterhoofd moeten we ons niet bij voorbaat kansloos achten, maar Oostende zal thuis play-off I-bloed ruiken en daarvoor hou ik mijn hart wel vast. Onze inhaalmatch tegen STVV komende dinsdag 6 april heeft alleen zin als de kloof met Cercle Brugge en Moeskroen dit weekend niet groter wordt en het zou een topweekend zijn indien W-B op een van beide ploegen iets kan goed maken. Het mag in ieder geval deze namiddag als eerste proberen de concurrentie die zondag in het strijdperk treedt, onder druk te zetten.

Patrick Van Wesemael.