StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* W-B heeft er een bondgenoot bij.
Ondanks de overigens te verwachten winst van Cercle Brugge zondagnamiddag tegen Beerschot, is het een uitstekend weekend geworden voor Waasland-Beveren. Zelf won het knap en verdiend met 0-2 in de Oostendse Diaz-Arena en het zag zondagavond concurrent Moeskroen kostbaar puntenverlies lijden in Charleroi. Deze laatste was geen hoogstaande partij, maar door het enorm belang voor W-B dat er aan vast zat, toch bijzonder beklijvend. En wat een wedstrijdslot !
Moeskroen kwam een minuut of 5 voor tijd op een oververdiende 0-1 en dat was even slikken, want niet goed voor ons, maar gelukkig was "even" de juiste omschrijving. Een paar minuten later stonden de bordjes weer in evenwicht en hing zelfs nog een hold-up van de Zebra's in de lucht, maar zoveel onrecht werd Moeskroen bespaard. Er was maar een ploeg die recht had op de 3 punten en dat was Moeskroen, maar het beste paard kreeg niet de haver die het verdiende. W-B heeft er met Moeskroen wel een weinig benijdenswaardige bondgenoot bij, want in zijn vorige match leed Excelsior ook al puntenverlies na een zeldzame blunder van doelman Koffi die Oostende de volle pot opleverde. Moeskroen mag dan wel een concurrent zijn van W-B, als sportliefhebber kruip je dan in de huid van een speler of supporter van Les Hurlus en dat is balen. Als we nu even aan positief denken doen en de prima prestatie in Oostende laat dit ook toe, dan zou in theorie en rekening houdende met het lastig programma van Moeskroen (zij spelen nog thuis tegen Antwerp en in Jan Breydel tegen Blauw-Zwart), W-B wel eens aan 1 ovewinning uit de resterende 3 wedstrijden, voldoende kunnen hebben om plaats 17 op te eisen.
Mits winst morgen tegen Sint-Truiden komt W-B op gelijke hoogte met Moeskroen, maar hebben de Waaslanders één gewonnen wedstrijd meer (8 tegenover 7 voor de Henegouwers).
Dat zou geen rechtstreeks behoud betekenen, maar een dubbele confrontatie met, hetzij Seraing, hetzij Lommel. Laten we niet vooruitlopen op de zaken en vooral onze voetjes stevig op de grond houden, want hoe haalbaar de thuismatchen tegen STVV morgen dinsdag en Kortrijk aanstaande zondag ook lijken, een geringste gemakzucht of onderschatting kan voldoende zijn om het deksel op de neus te krijgen en we zitten nu eenmaal in een fase waarop een uitschuiver uit den boze is. Omdat de laatste drie ploegen van het klassement een straffe 7 op 9 boekten, is in theorie Sint-Truiden nog niet helemaal save en dat is een gegeven waar Nicky Hayen zeker rekening mee moet houden. Is Cercle en plaats 16 dan definitief buiten schot ? Wiskundig uiteraard nog niet en het voordeel van de Beverse winst in Oostende is dat de Kustboys nu op de laatste speeldag vol moeten gaan voor de 3 punten tegen Cercle Brugge en met OHL dit weekend toch ook nog een tegenstander treft die play-off II hoog op het verlanglijstje heeft staan. Kortom, het sprankeltje hoop voor W-B van voor de interlandbreak, is door de gebeurtenissen van afgelopen weekend plots een unieke gelegenheid geworden om alsnog iets te maken van een verloren gewaand seizoen.

PVW.