StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB SPOEDIG HERSTEL GEWENST MAX !

Als supporter zijn we dagin, daguit, gepassioneerd met onze favoriete club bezig en hebben we te weinig oog en oor voor wat er zich elders afspeelt, maar vorige week werd onze aandacht toch getrokken door een onheilspellend bericht over een gewezen Freethielboy. Bij het gras afrijden in zijn tuin was Maximiliano Caufriez met een voet in de messen van de grasmachine geraakt en de verwondingen leken aanvankelijk carrièrebedreigend. Gelukkig klonken de berichten een paar dagen later al een stuk positiever, maar voetballen zit er waarschijnlijk dit seizoen voor Max niet meer in. Langs deze weg willen we graag Maximiliano een spoedig herstel toewensen en we hopen samen met hem dat de opgelopen kwetsuren hem niet zullen verhinderen zijn loopbaan bij Sint-Truiden verder te zetten.

Maar we moeten het uiteraard ook hebben over de wedstrijd van vanavond 19 uur die W-B voor het eerst sinds geruime tijd kan brengen naar een plaats in het klassement die nog perspectief biedt op een verlengd behoud in de JPL. Indien Waasland-Beveren straks de 3 punten op de Freethiel zou houden, wipt het over Moeskroen naar plaats 17 en als het die kan bestendigen in de 2 laatste competitiematchen, sleept het 2 barragematchen uit de brand tegen een ploeg uit 1B. Het vervelende aan de situatie onderin is dat er daar de voorbije weken niet onaardig wordt gevoetbald, maar er worden ook vlot punten gepakt. Daardoor is in theorie onze tegenstander STVV niet helemaal in een sportief veilige haven, maar geen mens die het voor mogelijk houdt dat de ploeg van Peter Maes nog in nauwe schoentjes komt. De Kanaries kunnen overigens straks zelfs een einde maken aan die minieme onzekerheid door met een goed resultaat naar Stayen terug te keren, maar aan W-B om daar een stokje voor te steken. Toch niet vergeten dat Sint-Truiden toen Peter Maes er arriveerde op een troosteloze laatste plaats stond en weinigen voor mogelijk hielden dat de man die zowel op de Freethiel als Daknam werkte, zij het in een verschillende hoedanigheid, de Haspengouwse meubelen nog kon redden. Echt schitterend werk van Peter die de voorbije jaren naast het veld enkele gevoelige tikken moest verwerken, maar altijd zichzelf is gebleven en niks van zijn trainerskwaliteiten heeft ingeboet. W-B zal deze avond tot het gaatje moeten gaan om die o zo belangrijke overwinning binnen te halen, want tegen ploegen van Peter Maes is men pas zeker van de buit na het laatste fluitsignaal.

W-B stuntte in de Diaz-Arena van Oostende en pakte er dik verdiend 3 gouden punten, maar het werk is nog niet af. Met een 4 op 9 uit de komende 3 wedstrijden is de kans groot dat het zich plaats 17 toeëigent, maar met thuis STVV en Kortrijk die zoals gesteld op papier niet honderd procent zeker zijn van het behoud en in Beveren de laatste twijfels kunnen wegnemen, doen we er goed aan deze wedstrijden met dezelfde intensiteit en concentratie aan te pakken zoals tegen Beerschot en Oostende. In extra Time van maandagavond kreeg de wedstrijd tegen Oostende nogal wat aandacht van de studiogasten. Franky Vanderelst zat in het telefoonhok en op de eerste vraag die werd afgevuurd of W-B zich zou redden, antwoordde hij na enige aarzeling toch nee. De keuze van Gert Verheyen voor zijn moment van de week viel op Micha&eull Frey omdat deze van onschatbare waarde is voor zijn ploeg en vreemd genoeg, ook Patrick Goots had in principe voor Frey gekozen, maar eerst is eerst en dus moest Patrick op zoek naar een ander moment. Toch geweldig dat onze Zwitserse tank ook vanuit die hoek appreciatie krijgt, want zijn manier van spelen is niet altijd de meest in het oog springende of verfijnde, maar o zo nuttig in dienst van de ploeg en toch al 8 stuks in het mandje gedeponeerd dit seizoen. Het panel was wel de mening toegedaan dat de aansluitingstreffer van KVO op slag van rust niet had mogen afgekeurd worden omdat het contact van de aanvaller van Oostende met onze keeper er kwam na een duw van een verdediger van W-B. Kan iedereen nog volgen ? Datzelfde panel was het ook roerend eens over onmiddellijk rood in plaats van alleen geel vroeg in de match voor de Duitser Jäkel na zijn gemene fout op Koita. Er werd, en begrijpelijk, nogal lacherig gedaan over de ingrepen van Oostende doelman Hubert, of moeten we zeggen het niet ingrijpen. Patrick Goots merkte ook de uitstekende invalsbeurt op van Sinani en durfde zelfs zover gaan dat de wedstrijd met Koita er bij wie weet een ander verloop had gekend.

Maar terug naar de match van deze avond : we mogen er toch niet aan denken dat we die zouden winnen en de rode lantaarn doorgeven aan Moeskroen. Wat een heerlijk gevoel zou dat zijn, maar de ontgoocheling als dat niet gebeurt zal zonder twijfel van een minstens even grote orde zijn. Een puntendeling hoeft niet fataal te zijn gezien de thuismatch die volgt tegen Kortrijk, maar aangezien de supporters al een seizoen lang in onzekerheid leven, vragen zij niet liever dan daaraan zo snel als mogelijk een einde te maken. Uiteraard kan er deze avond nog geen definitieve zekerheid over plaats 17 worden verworven, maar een cruciale stap zetten, dat in ieder geval. Komaan Leeuwen !!!

Patrick Van Wesemael.