StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wonden likken na W-B - STVV.
Hemel en vagevuur liggen vaak heel dicht bij mekaar, net zoals vagevuur en hel. Na het onnodig verlies tegen Sint-Truiden likken we onze wonden in het vagevuur in het besef dat de hel weer veel dichterbij is dan de hemel.
Het was een mooi weekend voor Waasland-Beveren, want zelf zette het zaterdagnamiddag een knappe prestatie neer in de Diaz-Arena van Oostende en zondag liet Moeskroen in extremis 2 dure punten liggen bij Charleroi. De door corona uitgestelde wedstrijd tegen Sint-Truiden van afgelopen dinsdag won daardoor enorm aan belang, want de prestatie van W-B in Oostende liet het beste verhopen tegen STVV en in dat geval "zou" W-B op troostprijsplaats 17 belanden vanwege een gewonnen match meer dan Moeskroen. Het werd, mede door een recidive van Vukotic, een afknapper van formaat. De Beverse voorspronggoal van Frey werd, vroeg in de match, op een schoteltje aangeboden en een mooie avond lag in het verschiet, tot het bewuste moment waarop de stoppen van Vukotic, niet voor het eerst, weer doorsloegen. Zullen we het een reactie van revanche noemen die bij toeval haar doel miste ? Anderen zouden misschien nog het voordeal van de twijfel krijgen, maar spijtig genoeg heeft Aleksandar ondertussen op dat vlak een negatieve reputatie opgebouwd die hem zal blijven achtervolgen. Ik vond het overigens niet zo netjes van Jur Schryvers dat hij in de media na de verloren match tegen STVV nogal stoere taal sprak ten opzichte van Vuko. Ook wij als supporters vonden het een verschrikkelijk moment toen de scheids het advies van de VAR moest uitvoeren en ja, het was een domme reactie, maar het zit nu eenmaal besloten in het karakter van deze speler. Zijn dosis slecht met verlies omgaan is iets overdreven, maar misschien kunnen sommigen van zijn collega's een beetje van zijn temperament gebruiken. De reactie van Dries Wuytens en Nicky Hayen op de rode kaart van Vuko vond ik dan weer stijlvol, ook al sprak daaruit voldoende teleurstelling.
De hoofdoorzaak voor het verlies tegen STVV heeft dus een naam, maar zal ik het toch ook nog eens over de coach hebben. Hij blies in het gebruikelijke interview voor de wedstrijd al een beetje warm en koud vond ik. Natuurlijk was het de bedoeling om 3 punten op de Freethiel te houden, maar veel aanvallende zin om het thuis af te maken, bleek niet meteen uit zijn voorafbetoog. Dat STVV onmiddellijk uitpakte met een laat Paascadeau was leuk, maar wellicht niet de verdienste van onze trainer. Hij liet wat graag de controle over aan de bezoekers en speculeerde vooral op de kansen die er wel zouden komen. Ja, we krijgen veel te gemakkelijk tegengoals binnen, maar als we die incasseren en toch behoudend spelen, kies ik resoluut voor de meer gedurfde stijl die uiteraard ook zijn vervelende kantjes (lees eveneens veel tegengoals) zal hebben. Ik vind Hayen een goeie motivator, maar geen goeie tacticus. De gebreken van de ploeg zijn nog steeds dezelfde als bij het seizoensbegin : geen regelmaat en op een enkele uitzondering na worden goeie resultaten zelden bevestigd. Bertone vervangen kan door een voetballend iemand op het middenveld bij te brengen, want voetballend was dat middenveld in Oostende een pluspunt, maar Hayen verkiest liever te schuiven met spelers (Nilsen naar het middenveld en Schoonbaert in de ploeg) waardoor de defensie die er ook stond in de Diaz-Arena, op haar beurt werd herschikt. Overigens, de snelheid van Nilsen of juist het gebrek er aan, zal minder tot uiting komen in een goed georganiseerde defensie dan op het middenveld. Ga dus niet of zo weinig mogelijk wijzigen aan zaken die goed lopen en vervang afwezigen op hun positie door iemand met vergelijkbare kwaliteiten is ons advies. Als Mandjeck daar nog ergens rondloopt was hij misschien wel de geknipte man om Bertone te vervangen.

PVW.