StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Frans Beck is niet meer.
KSK Beveren (en uiteraard ook een stukje Waasland-Beveren) heeft alweer een van zijn iconen moeten afgeven. Woensdag immers heeft gewezen parkeerwachter en daardoor een bijzonder vertrouwd gezicht op de Freethiel Frans Beck ons op 85-jarige leeftijd (Frans zou er in november 86 geworden zijn), verlaten. Frans kreeg een aantal jaren geleden de moeilijke diagnose van een gezwel in het hoofd en een dito operatie stond hem te wachten. Frans is echter een vechter en zijn Gabby alleen achter laten, dat was hij absoluut niet van plan. Alle omstandigheden in acht genomen werd het een geslaagde ingreep, maar sindsdien zag het leven van dit in Beveren en sint-Gillis-Waas geliefde echtpaar, er heel anders uit. Communiceren met Frans was lastig, maar zijn gevecht om weer als voorheen onder de mensen te komen, was in die mate sterk dat hij er op den duur met zijn rolstoel zelfs in slaagde boodschappen te doen, van een plantrekker gesproken !
De laatste tijd bracht het onafscheidelijke koppel Frans en Gabby door in het rusthuis van Sint-Gillis-Waas waar ze echter gezien de toenemende dementie bij Gabby helaas niet meer samen op dezelfde afdeling vertoefden.
Frans en Gabby waren jarenlang uitbaters van Café Den Ijzer in St.-Gillis en immer drijvende krachten achter de supportersclub die in hun café was ondergebracht. Meermaals werd ik er uitgenodigd om hun jaarlijkse supportersfeest bij te wonen en het moet gezegd, het was nergens gezelliger toeven dan tussen zoveel toffe mensen met dezelfde passie, nl. KSK Beveren. Hoeft het nog gezegd dat Gabby vele jaren het vertrouwde gezicht was in de shop op de Freethiel waar ze zonder beperking qua tijd altijd het beste van zichzelf gaf, alsof het haar eigen winkeltje was.
Frans zal bij de wat oudere supporters op het netvlies blijven als parkeerwachter ingang Lindenlaan, een job die hij vele jaren ter harte nam samen met André wiens vrouw Hugette twee handen op een buik vormde met, juist ja, Gabby.
Ik hou er aan in naam van de supporters van KSK Beveren en Waasland-Beveren die Frans Beck hebben gekend (en dat zijn er ongetwijfeld veel), zijn echtgenote Gabby en de kinderen Monique, Linda en Ann, evenals de respectievelijke partners, kleinkinderen en betrokken families, bijzonder veel sterkte toe te wensen bij het verwerken van dit verlies. Op deze website vinden jullie tevens een rouwbrief met meer informatie waarvoor dank aan Ingwin Daman.
Bedankt voor alles Frans, je was een fijn en sociaal mens.
rouwbrief

Patrick Van Wesemael.